fbpx

Jane Goodall Instituut Nederland regelt implantaten voor de chimpansees op Ngamba Island.

Jane Goodall Instituut Nederland regelt implantaten voor de chimpansees op Ngamba Island.
29 augustus 2016 Linda van Hage

Jane Goodall Instituut Nederland regelt implantaten voor de chimpansees op Ngamba Island.

De 30 Implanon implantaten zijn gearriveerd op Ngamba Island in Oeganda.

Joshua (dierenarts) en Lilly (directeur) van het opvangcentrum bedanken alle donateurs en partners van het Jane Goodall Instituut Nederland die dit mogelijk hebben gemaakt.

Op het filmpje is te zien hoe het anticonceptie middel wordt geïmplanteerd bij de chimpansee vrouwen tijdens hun jaarlijkse medische controle. Met het implanteren van anticonceptie, volgt Ngamba Island de internationale richtlijnen voor opvangcentra. Deze manier van geboortebeperking is omkeerbaar (werkt 2 jaar), heeft geen schadelijke gezondheidseffecten voor de chimpansees en voorkomt uitbreiding van de chimpansee populatie in de opvang. 

Wil jij het Ngamba Island opvangcentrum ook helpen? Doneer hier https://www.janegoodall.nl/doneer/.

Het Jane Goodall Instituut

Het Jane Goodall Instituut is een wereldwijde non-profit organisatie die zich inzet voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Uitgangspunt is de verbondenheid tussen mens, dier en milieu en de idee dat elk individu een verschil kan maken.

Het Jane Goodall Instituut is in 1977 opgericht in Amerika om de eerste eerste projecten in Afrika te beschermen. In 1998 is het Jane Goodall Instituut Nederland geopend. De stichting maakt deel uit van een wereldwijd netwerk dat met 34 kantoren wereldwijd actief is.

implanon plaatsing