fbpx

Chimp Eden speelplaats.

Chimp Eden speelplaats.
31 juli 2017 Linda van Hage

 

Chimp Eden speelplaats

Wist je dat het Jane Goodall Instituut niet alleen adoptiechimps steunt in Tchimphounga (Congo) and Ngamba Island (Oeganda), maar ook in Chimp Eden?

Chimp Eden is een JGI chimpansee-opvangcentrum in Zuid-Afrika en werd in 2006 opgericht. Het ligt in het Umhloti Natuurreservaat, dicht bij de stad Nelspruit. Net als Tchimphounga en Ngamba, vangt Chimp Eden chimpansees op die uit het wild zijn gehaald en zijn verkocht als bush-meat, als huisdier, om op te treden in circussen, strandresorts en nachtclubs, of omdat ze wees zijn geworden.

In Chimp Eden krijgen ook deze chimpansees een nieuwe kans. Om dit moment heeft Chimp Eden drie groepen chimps. Een groep met 12 chimpansees, een met 32 chimpansees en een groep met 7 chimpansees. Deze chimpansees leven in verblijven die zo goed mogelijk het wild nabootsen. Hierdoor kunnen de chimpansees het best hun natuurlijke gedrag vertonen en weer echt chimp zijn.

Omdat dit altijd nog beter kan is JGI steeds hard op zoek naar manieren om de verblijven nog leuker te maken. Het nieuwste project was deze Chimp Playground.

Wil jij ook iets doen voor de chimps in Chimp Eden? Dat kan! Elke donatie telt. Meer informatie over doneren vind je op onze website. Bedankt!

Door: Lara Nellissen

Bron: www.chimpeden.com

Chimp Eden play ground enrichment

 


Om chimpansees en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig!

Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee. 

Of start je eigen actie!
Maak je eigen persoonlijke actiepagina en activeer je vrienden en familie op PIFworld.
Denk aan een sport prestatie, digitale collectebus, verjaardag, diner, huwelijk reis, workshop, veiling, garage verkoop, uitdaging
of andere originele actie om geld op te halen voor de bescherming van chimpansees.

Als bedrijf iets doen?
Dat kan ook via PIFworld of contact ons via info@janegoodall.nl voor meer mogelijkheden.

Ben jij social media expert en wil jij ons als vrijwillig helpen met jouw tijd?
Ook dat kan contact info@janegoodall.nl voor de mogelijkheden.