fbpx

Hoe word je net zo geniaal als Carles Darwin? Patrick van Veen vertelde het op Lowlands.

Hoe word je net zo geniaal als Carles Darwin? Patrick van Veen vertelde het op Lowlands.
30 augustus 2017 Linda van Hage

Hoe word je net zo geniaal als Carles Darwin, Patrick van Veen vertelde het op Lowlands. 

Bioloog Patrick van Veen, voorzitter van het Jane Goodall Institute Global en oprichter en eigenaar van Apemanagement®  vertelt regelmatig over apen, mensengedrag en Jane Goodall. Eerder, op Pukkelpop heeft hij deze zomer gesproken over de liefde: aandacht trekken, flirten, synchroniseren, DNA, geurtesten, vreemdgaan en de eisprong. Maar ook over chimpansees, gorilla’s, harems en eeuwige trouw.

Lowlands is natuurlijk de perfecte plaats voor enthousiaste biologen zoals Patrick van Veen (voorzitter Jane Goodall Institute Global) en via The School of Life sprak hij er een volle tent toe! Met Charles Darwin als uitgangspunt, liet Patrick daar zien dat genialiteit niet tot uiting komt door de regels te volgen maar door je eigen regels te maken.

2017 03 Patrick van Veen LowLands 3

Darwin has the beats

Normaal praat ik over apen en mensengedrag of natuurlijk het werk van Dr. Jane Goodall, maar dan word je uitgenodigd om te praten over Charles Darwin. Voor een bioloog niet zo vreemd, zeker als je een fascinatie voor de persoon Darwin hebt. En dan de locatie: geen  congreszaal maar een tent op Lowlands. Op 20 Augustus mocht ik aan 600 Lowlands bezoekers uitleggen hoe het kwam dat Darwin een baanbrekende geniale wetenschapper en denker werd. Samen met The School of Life Amsterdam werd dit een waanzinnige ervaring. Met op de achtergrond stampende beats in een spetterende sessie mocht ik uitleggen dat het niet gaat om opleiding, IQ of aangeboren genialiteit, maar dat het belangrijkste wat we van Darwin kunnen leren is: lef tonen, je passie volgen, nieuwsgierig zijn, het breken van regels, het doorbreken van tradities en voortdurend in contact staan met de wereld om je heen.

En misschien zijn dit precies dezelfde kenmerken van die andere persoon die mij elke dag weer inspireert: Dr. Jane Goodall.

Ik heb genoten van Lowlands, het publiek en misschien heb ik zelf wel het meeste geleerd van de bezoekers in die tent.

Patrick van Veen

Chair | JGI-Global 

2017 03 Patrick van Veen LowLands 1

Het publiek heeft er van genoten, Lowlandsbezoeker Sarah Mutsaers zegt “Met de energie uit de zaal, inspiratie en frisse moed om vooral mijn eigen passie te volgen en niet te bang te zijn me buiten de gebaande paden te begeven stap ik de volle Echo uit. Ik besluit net als Darwin maar eens op een andere manier te kijken naar mijn uitzonderlijke trekjes, hersenspinsels en gedachten en daar vooral mijn eigen pad in te bewandelen. En voel me al halverwege genialiteit.”

Patrick Lowlands geniaal beamer incl school life

Door: Linda van Hage

 

 


Al vanaf 2009 zet Patrick zich in voor het Jane Goodall Instituut dat zich richt op de bescherming van chimpansees en hun leefgebied.

Net als Patrick je inzetten om chimpansees en hun leefgebieden te beschermen? Jouw hulp is nodig!

Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee. 

Of start je eigen actie!
Maak je eigen persoonlijke actiepagina en activeer je vrienden en familie op PIFworld.
Denk aan een sportprestatie, digitale collectebus, verjaardag, diner, huwelijksreis, workshop, veiling, garageverkoop, uitdaging
of andere originele actie om geld op te halen voor de bescherming van chimpansees.

Als bedrijf iets doen?
Dat kan ook via PIFworld of contact ons via info@janegoodall.nl voor meer mogelijkheden.

Ben jij social media expert en wil jij ons als vrijwilliger helpen met jouw tijd?
Ook dat kan. Contact info@janegoodall.nl voor de mogelijkheden.