fbpx

Roots & Shoots op bezoek in Windsor

Roots & Shoots op bezoek in Windsor
3 november 2017 Linda van Hage

Roots&Shoots op bezoek in Windsor

Het team van Roots&Shoots Nederland was deze zomer weer te gast in St. George’s House in Windsor, Engeland. Het was de zesde keer dat het Roots&Shoots-teams van over de hele wereld waren uitgenodigd voor een week vol activiteiten en workshops in het teken van de thema’s als klimaatverandering, duurzame levensstijl en natuurbehoud.

RS special mailing winsor foto 2
Jane wist iedereen weer te inspireren!

“Het was een druk programma,” vertelt Kim Engelhart, coördinator Roots&Shoots Nederland. Iedere dag stond in het teken van een ander internationaal thema, waaronder duurzame levensstijl, klimaatverandering, natuurbehoud en vrede, racisme en vooroordelen. Kim: “Om bewustzijn te creëren voor deze onderwerpen is het belangrijk om te beseffen wat de effecten van deze problemen zijn en voor wie dit geldt. Niet alleen voor nu, maar ook over zeven generaties.” Uiteindelijk koos iedere deelnemer één van de thema’s om verder uit te werken.

Campagneplannen

Er werden verschillende campagneplannen opgesteld. Zo gaan sommige landen samenwerken aan de reductie en recycling van plastic afval met campagnes als No Waste November en Plastic Waste Art Exhibition, maar werd er ook gedacht aan het oprichten van een internationaal netwerk voor Peace Day-evenementen en zijn er plannen gemaakt om het Roots&Shoots-programma nog beter via social media zichtbaar te maken. Samen met de Effrosyni Douvitsa (Griekenland) en Minowa Maurer (Duitsland) werkt Roots&ShootS Nederland nu samen aan een wereldwijde campagne om de integratie van vrouwelijke en kindermigranten in de drie landen te stimuleren.

RS special mailing winsor foto 3

Nuttige bijeenkomst

Kim: “Voor mij als coördinator was het een zeer nuttige bijeenkomst, omdat ik veel adviezen en tips heb meegekregen voor een betere invulling van het Roots&Shoots-programma in Nederland. Ook heb ik nu veel meer inzicht in de bestaande projecten en de uitdagingen hierin. Daarnaast heb ik nu een persoonlijk netwerk opgebouwd waar ik regelmatig op terugval als het gaat om benodigd materiaal, projectvoorbeelden, samenwerking en nog veel meer.”

RS special mailing winsor foto 4

Door: Kim Engelhart en Lara Nellissen

 

 

 

Roots&Shoots leiders van over de hele wereld. 

RS special mailing winsor foto MC

 

 

Om onze chimpansee familie en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig!

Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee. 

Zelf meedoen aan het Roots&Shoots programma?
Wil jij ook meedoen aan het Roots&Shoots programma bij jou op school, op je werk, de sportclub of waar je maar wilt?  Dat kan! Het is gratis en wij helpen je heel graag op weg met onze toolkit. Je hoeft ons alleen een e-mail te sturen info@janegoodall.nl. Tot gauw!

RS special mailign nieuwsbrief bottom hulp VK

Of start je eigen actie!
Maak je eigen persoonlijke actiepagina en activeer je vrienden en familie op PIFworld.
Denk aan een sportprestatie, digitale collectebus, verjaardag, diner, huwelijksreis, workshop, veiling, garageverkoop, uitdaging
of andere originele actie om geld op te halen voor de bescherming van chimpansees.

Als bedrijf iets doen?
Dat kan ook via PIFworld of contact ons via info@janegoodall.nl voor meer mogelijkheden.