fbpx

Project CHIMP gaat foto’s maken in Oeganda

Project CHIMP gaat foto’s maken in Oeganda
30 januari 2018 Linda van Hage

Project CHIMP 

Onze groep van 9 fotografiestudenten zet zich dit jaar in voor het Jane Goodall Instituut in Oeganda. Met dit project nemen wij de doelen van Jane als uitgangspunt en willen we zo veel mogelijk mensen hiervan bewust maken.

ProjectCHIMP foto

Tijdens onze reis naar Oeganda gaan we verschillende onderwerpen fotograferen. Denk aan de vrijwilligers, de rangers, de natuurgebieden, lokale bevolking en natuurlijk de chimpansees. Deze foto’s, ondersteund door tekst, willen wij samenbrengen in een boek dat wij zelf zullen vormgeven.

Daarnaast willen wij in juni 2018 een deel van de foto’s exposeren en tijdens een gezellige en informatieve benefietavond gaan veilen. Hiermee hopen we een mooie bijdrage te kunnen schenken aan het Jane Goodall Instituut.

Door middel van social media en onze aanwezigheid op evenementen zijn wij volop te volgen. We willen graag zo veel mogelijk mensen bereiken en op de hoogte houden.

De fotografische vooruitgang van Project CHIMP is te volgen op Facebook en Instagram. Een hartstikke leuke manier om ons te volgen en te steunen!

Wij zijn geïnspireerd door Jane Goodall en hopelijk krijgen wij de kans ook anderen te inspireren.

Onze grote dank alvast voor iedereen die ons project wil steunen va onze crowdfunding actie:  http://bit.ly/ProjectCHIMPpif

Elk individu telt en elk individu maakt verschil.

Logo Pr Chimp

 

Graag stellen we project CHIMP aan je voor!

Deze groep van 9 fotografiestudenten zet zich dit jaar in voor het Jane Goodall Instituut in Oeganda.

Lennart Stolte

Als fotograaf houd ik mij graag bezig met natuur, muziek en documentaire fotografie. Ik duik graag diep in dit soort onderwerpen zodat ik voor mijzelf een goed beeld kan vormen en daarna door middel van fotografie de wereld kan laten zien wat ik belangrijk vind om bewust over te worden.

Ik hou van observeren en registreren, op deze manier blijf ik leren en kan ik mijn perspectief delen met de kijker.

Lennart Stolte

Eline Christant

Mijn interesse ligt bij veel verschillende takken in de fotografie. Mijn passie is het verbeteren van de maatschappij. Ik maak dan ook graag fotografische series met kritiek of verbeterpunten op de maatschappij. Mijn motivatie voor dit project is dan ook vanuit het doel om de wereld te verbeteren. Dit doe je naar mijn mening door mensen bewust te maken, en te activeren. De werkwijze van het Jane Goodall Instituut sluit hier perfect op aan.

Ik werk vol enthousiasme aan dit project!

Eline Christant

Djamila van den Belt

Sinds 1,5 jaar volg ik een opleiding aan de Fotovakschool. Mijn voorkeur gaat uit naar natuur- en architectuurfotografie!

Djamila van den Belt

Marit Otte

Fotografie is voor mij een middel om verhalen te vertellen en emoties vast te leggen. Mijn voorkeur gaat uit naar portret, concert, mode en autonome fotografie.

Ik vind het mooi om bij te kunnen dragen aan een goed doel door hun verhaal te vertellen met mijn fotografie, samen met mijn projectgenoten.

Marit Otte

Fleur Eijerkamp

Mijn passie voor fotograferen begon door mijn passie voor paarden. Inmiddels fotografeer ik niet alleen paarden meer maar ben ik volop op zoek naar hetgeen waar mijn passie nog meer ligt. Het mooiste vind ik om een persoon of dier even te bestuderen voordat ik het ga fotograferen. Zo ga ik opzoek naar hetgeen wat iemand speciaal maakt en dat wil ik vastleggen.

Naast beelden maken, vind ik het ook interessant om bezig te zijn met tekst. Dit hoop ik dan ook goed in te kunnen zetten voor Project Chimp.

Fleur Eijerkamp

Sandra Tamminga

Fotografie betekend voor mij een beeld vastleggen die blijft bestaan, het vertellen van een verhaal. Niet zomaar een beeld maar een beeld waarbij gevoel of een bepaald moment op een bijzondere wijze wordt vastgelegd. Het gaat niet om de foto, maar het verhaal achter de foto. Als fotograaf hou ik mij dan ook graag bezig met natuur, portret en documentairefotografie.

Sandra Tamminga

Matthijs van Os

Mijn interesse voor fotografie is ontstaan door de luchtvaartwereld. Sinds kinds af aan bezoek ik vliegshows in binnen- en buitenland. Daar heb ik mijn kennis over fotografie gaandeweg weten te ontwikkelen. Inmiddels hou ik me ook met andere genres binnen de fotografie bezig. Zo heb ik ontdekt dat natuur-, en architectuurfotografie mij heel goed liggen. Ik hoop voor project Chimp een bijdrage te kunnen leveren met het maken van natuur foto’s en het fotograferen van de chimpansees.

Matthijs van Os

Angie Ray

Door het opgroeien in een creatieve familie, is mijn passie voor fotografie ontstaan. De onderwerpen die ik vastleg lopen erg uiteen, al heb ik wel een voorkeur voor mensen. Graag verdiep ik mij eerst in de persoon voor mijn lens, om meer inzicht te krijgen, waardoor een diepere betekenis aan mijn foto’s kan mee worden gegeven. Met het concept in mijn achterhoofd laat ik alles natuurlijk zijn gang gaan en fotografeer ik vervolgens, met mijn eigen visie, hoe iets of iemand werkelijk is.

Angie Ray

Nienke Scheij

Op mijn foto’s is bijna altijd wel een gezicht te zien. Ik geniet van portretfotografie en wil graag karakters verbeelden. Momenteel ben ik ook erg gericht op maatschappelijke problemen. Deze leg ik vast en hiermee hoop ik mensen aan het denken te zetten.

Nienke Scheij


Om chimpansees en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig!

Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee. 

Of start net als de fotografiestudenten je eigen actie!
Maak je eigen persoonlijke actiepagina en activeer je vrienden en familie op PIFworld.
Denk ook aan een sportprestatie, digitale collectebus, verjaardag, diner, huwelijksreis, workshop, veiling, garageverkoop, uitdaging
of andere originele actie om geld op te halen voor de bescherming van chimpansees

Als bedrijf iets doen?
Dat kan ook via PIFworld of contact ons via info@janegoodall.nl voor meer mogelijkheden.

Ben jij social media expert en wil jij ons als vrijwilliger helpen met jouw tijd?
Ook dat kan. Contact info@janegoodall.nl voor de mogelijkheden.