fbpx

Graag stellen wij je voor aan baby chimpansee Vienna

Graag stellen wij je voor aan baby chimpansee Vienna
22 februari 2018 Linda van Hage

Graag stellen wij je voor aan Vienna, Vienna is een baby chimpansee die afgelopen december is gered.

In december ontving onze Directeur van het Jane Goodall Instituut in Congo een telefoontje van het Congolese Ministerie van Water & Bosbouw dat zij een baby chimpansee in beslag hadden genomen in de Niari regio. Helaas komen veel van onze geredde chimpansees uit deze regio omdat ondanks de inspanningen van de overheid, stropen een groot probleem blijft in Niari.

New orphan arrival at Tchimpounga, Vienna. Dec. 2, 2017

Vienna is als weesje opgevangen bij Tchimpounga

Toen Vienna bij Tchimpounga arriveerde was voor de verzorgers meteen duidelijk dat hij nog erg jong is, namelijk nog maar net een jaar oud. Ook viel op dat een van zijn duimen geamputeerd was en hij hierna niet de juiste verzorging gekregen had waardoor de wond uit zichzelf genezen was met een lelijk litteken als gevolg.

Antonette en Chimpansee Vienna

Antonette is de verzorgster die aangewezen is om Vienna zo snel als mogelijk aan zijn nieuwe omgeving te laten wennen. Aangezien Vienna nog steeds een baby is, is hij erg afhankelijk van Antonette en klampt zich voortdurend stevig aan haar vast. Elke keer als Antonette opstaat, wordt Vienna erg nerveus en begint te huilen. Dit komt door de verlatingsangst die hij opgelopen heeft toen hij bij zijn mijn moeder weggenomen werd. Om hem gerust te stellen drukt Antonette Vienna stevig tegen haar borst waardoor hij zich weer rustig en veilig voelt. Wanneer Antonette het eten klaar maakt wikkelt zij Vienna in een doek die zij op haar rug bindt, net zoals Afrikaanse vrouwen met hun eigen baby’s doen. Zo kan zij haar andere taken doen terwijl Vienna op haar rug in slaap valt terwijl hij haar warmte en het kloppen van haar hart voelt.

New arrival at Tchimpounga, Vienna, and his adoptive mother JGI caregiver Antonette. December 2, 2017

Vienna met adoptie moeder Antonette

Vienna is een beetje kieskeurig waar het op eten aan komt, hij drinkt niet graag zijn melk uit de fles. Zijn favoriete fruit is druiven en Antonette probeert met heel veel geduld hem aan andere fruitsoorten te laten wennen zodat zijn dieet verder uitgebreid kan worden. Antonette brengt 24 uur per dag met Vienna door om hem zich geliefd en veilig te laten voelen, ‘s avonds slapen ze samen in hetzelfde bed. Om zo veel mogelijk het natuurlijke gedrag van zijn moeder na te bootsen maakt Antonetta Vienna midden in de nacht wakker om hem zijn melk te geven.

Steun Vienna

Om Vienna de zorg te geven die hij 24 uur per dag nodig heeft, hebben wij uw steun nodig!

Steun Vienna met uw kaartje voor de lezing van Jane Goodall in Carré!

Met uw steun kunnen wij er voor zorgen dat Vienna net als andere geredde chimpansees uiteindelijk een gezond, sterk en volwaardig lid van één van onze chimpansees families kan worden. Namens Vienna bedankt!

Koop hier een speciaal kaartje voor de lezing van Jane Goodall in Carré en ontvang een chimpcertificaat van €35,-.

Door: Judy Pronk
Bron: Shawn Sweeney

New Tchimpounga arrival, Vienna. Dec. 2, 2017

Baby Vienna

 

 

 


Om chimpansees als Vienna en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig!

Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee. 

Of start je eigen actie en Pay it Forward!
Maak je eigen persoonlijke actiepagina en activeer je vrienden en familie op PIFworld.
Denk ook aan een sportprestatie, digitale collectebus, verjaardag, diner, huwelijksreis, workshop, veiling, garageverkoop, uitdaging
of andere originele actie om geld op te halen voor de bescherming van chimpansees

Als bedrijf iets doen?
Dat kan ook via PIFworld of contact ons via info@janegoodall.nl voor meer mogelijkheden.

Ben jij social media expert en wil jij ons als vrijwilliger helpen met jouw tijd?
Ook dat kan. Contact info@janegoodall.nl voor de mogelijkheden.