fbpx

ChimpUpdate Afrika

ChimpUpdate Afrika
21 June 2018 Linda van Hage

ChimpUdate Afrika 

Afrika werd in 2008 door het Jane Goodall Instituut gered en naar onze opvang op Ngamba Island gebracht. De stropers die haar gevangen hadden genomen waren van plan om haar later als huisdier te verkopen.

Ngamba Island_Afrika_Sonja Ammerlaan_1020958

Foto: Sonja Ammerlaan

Zoals u wellicht in 1 van onze eerdere nieuwsbrieven heeft gelezen is Afrika inmiddels een volwassen vrouwtje geworden en heeft zij een zoontje gekregen waar zij helaas niet voor kon zorgen. Nog niet gelezen? Lees het hier! 

Haar zoontje Eazy was is uit de groep gehaald en momenteel zijn de verzorgers op Ngamba Island druk bezig met de samenvoeging van Afrika en Eazy met de rest van de groep in het bos. In het proces van de samenvoeging worden er één voor één andere chimpansees uit de groep bij Afrika en Eazy gevoegd. Afrika heeft een lage rang in de groep en heeft momenteel moeite met elke chimpansees die toegevoegd wordt aan de groep. Ondanks dat haar groepsgenote Nagoti ervan houdt om Afrika te provoceren tijdens het voeren, maken ze wel elke avond een nest om samen te slapen.

Afrika heeft er een gewoonte van gemaakt om tijdens het voeren eten van haar zoontje Eazy af te pakken. Dit stopt hopelijk wanneer Eazy groter wordt. Eazy is de laatste maanden goed gezond en nog groter geworden.

Door: Judy Pronk