fbpx

ChimpUpdate Lemba

ChimpUpdate Lemba
21 juni 2018 Linda van Hage

ChimpUpdate Lemba

Lemba is geboren in Congo in 2006 geboren en woont sinds 2009 in Tchimpounga. Alhoewel haar hangende oren haar een droevige uitstraling geven, is zij één van de vrolijkste chimpansees in Tchimpounga.

Lemba at JGI Tchimpounga Chimpanzee Rehabilitation Center

Foto: Fernando Tumbo

Afgelopen zomer is Lemba haar beste vriendin La Vielle helaas overleden. Lemba was hierdoor zeer aangeslagen en miste gezelschap. Hoewel La Vielle haar beste vriendin was, was zij ook veel ouder dan Lemba en wilde zij niet zo vaak spelen met de jongere Lemba waardoor Lemba zich soms verveelde. Om te voorkomen dat zij zich meer ging vervelen en om haar af te leiden van haar verdriet, is Lemba geïntroduceerd in een nieuwe groep chimpansees van haar eigen leeftijd. Alle chimpansees waren zo enthousiast toen zij Lemba voor het eerst zagen dat zij begonnen te gillen en elkaar te knuffelen.

Lees hier meer over Lemba 

De eerste die Lemba kwam begroeten was de kleine Jeje, hij deed dit door zachtjes in haar arm te bijten. Zij accepteerde deze groet meteen en gaf hem een stevige knuffel.

Ondanks het feit dat Lemba haar benen ooit volledig verlamd waren door polio en deze nooit volledig zullen functioneren, heeft zij gelukkig geen enkele moeite met het beklimmen van de houten platforms en het spelen met haar nieuwe vrienden. Lemba geniet nu enorm van haar nieuwe groep en de chimpansees spelen de hele dag samen met elkaar!

Door: Judy Pronk
Bron: Fernando Tumbo