fbpx

Ngamba Island bestaat 20 jaar

Ngamba Island bestaat 20 jaar
2 augustus 2018 Linda van Hage

Ngamba Island bestaat 20 jaar

Door: Lara Nellissen

Nog maar net bijgekomen van haar bezoek in Nederland is Jane alweer doorgereisd naar Oeganda. Daar was het afgelopen maand feest, want chimpansee opvangcentrum Ngamba Island bestaat 20 jaar. Om dat te vieren organiseerden het bestuur en de medewerkers van Ngamba Island een dag vol met gezelligheid, lekker eten en drinken en speeches. De beste speech werd beloond met een award, uitgereikt door Jane.

Ngamba 20 group

ngamba 20 jane

Wat maakt Ngamba Island bijzonder?

Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary is een opvangcentrum voor chimpansees dat gelegen is op een eiland in het Victoriameer in Oeganda. Het grootste deel van het eiland bestaat uit bos. De chimpansees kunnen zich hier vrij in rond bewegen en op die manier zo veel mogelijk hun natuurlijke gedrag vertonen. Zo kunnen de chimpansees zelf bepalen of ze ’s nachts in het nachtverblijf willen slapen of toch liever in het bos.

Op dit moment wonen er zo’n 50 chimpansees op Ngamba Island. Twee daarvan zijn Tumbo en Afrika, onze adoptie chimpansees. Ben je benieuwd naar deze chimpansees of wil je graag een chimpansee adopteren? Hier vind je meer informatie!

ngamba