fbpx

Project CHIMP heeft 1600 euro opgehaald!

Project CHIMP heeft 1600 euro opgehaald!
2 augustus 2018 Linda van Hage

Project CHIMP heeft 1.600 euro opgehaald!   

Door: Kim Engelhart 

De fotografiestudenten die voor hun afstudeer project naar Oeganda afreisden kwamen niet alleen terug met mooie beelden van chimpansees. Zij haalden met hun benefietavond ook nog geld op voor de projecten die zij bezochten. Hun fotoboek met daarin prachtige beelden van chimpansees en en de projecten kun je in onze webshop kopen. Zo steun je via hen de chimpansees.

“Te hoog gegrepen” en “Dat gaat jullie nooit lukken” kregen de negen studenten aan de fotovakschool in Apeldoorn veelvuldig te horen toen zij vertelden dat zij voor hun New Business moduleopdracht af wilden reizen naar Oeganda. Hun doel was daar de Afrika projecten van het Jane Goodall Instituut en de Roots & Shoots scholen te bezoeken en te fotograferen. Van die foto’s wilden zij een fotoalbum samen stellen om te verkopen. De opbrengst daarvan zou ten goede zouden komen aan het Jane Goodall Instituut en het Roots & Shoots programma.

Fotoboek Project chimp 2

Het was geen eenvoudige opgave, maar door hun enthousiasme, doorzettingsvermogen en de steun van hun docent, lukte het de studenten om in april af te reizen naar Oeganda. Daar maakten zij prachtig foto’s van de chimpansees in Ngamba Island, de rangers van het Kibale Snare Removal Team en de docenten van twee Roots & Shoots scholen.

Fotoboek Project chimp voorkant

Acht maanden later, op 6 juli, presenteerden de trotse studenten hun project CHIMP op een volledig door hen georganiseerde benefietavond in het buurtcentrum van Beekbergen.

Overzicht installatie

Fotocredit: Project CHIMP 

Tijdens deze avond konden de bezoekers bieden op de meest indrukwekkende foto’s of het fotoalbum kopen.

Overzicht merchanise tafel CHIMP album

Fotocredit: Project CHIMP

Tussendoor vertelden de studenten over hun belevingen tijdens hun reis en waren er presentaties door het Jane Goodall Instituut over de projecten in Afrika en het Roots & Shoots programma.

Presentatie JGI R&S

Fotocredit: Project CHIMP 

Aan het eind van de avond werd er een grotere veiling gehouden van exclusieve foto’s, waaronder een heel bijzondere foto van een wilde chimpansee in Bushengi, gesigneerd door Jane Goodall zelf tijdens haar bezoek aan de Roots & Shoots dag in de Hogeschool van Amsterdam afgelopen mei.

R&S HvA 24 mei 2018

Fotocredit: Roy Borghouts 

Dankzij hun enorme inzet en doorzettingsvermogen haalden de studenten van project CHIMP aan het eind van de avond een bedrag van 1629,30 euro op. Dit bedrag zal naar de chimpansees in Ngamba Island gaan, het Kibale Snare Removal project en naar de door de studenten bezochte Roots & Shoots scholen in Afrika.

Overhandiging cheque  Cheque

Project CHIMP is een inspirerend voorbeeld van de boodschap die Jane overbrengt: “You can do anything you set your mind to, with hard work and determination”. De studenten hebben deze woorden dan ook ten uitvoer gebracht met hun bijzondere project. Vanuit het Jane Goodall Instituut en Roots & Shoots Nederland willen wij hen dan ook nogmaals enorm bedanken voor al hun harde werken en positieve energie! Voor meer informatie over hun fantastische werk, bekijk hier hun Facebook pagina!