fbpx

Recycle 4 Chimps met Fairphone en Genoeg magazine

Recycle 4 Chimps met Fairphone en Genoeg magazine
12 september 2018 Linda van Hage

Recycle4Chimps met Fairphone en Genoeg magazine 

Door: Heleen van der Sanden

Samen met Genoeg magazine en Fairphone is een recycle programma gestart. Genoeg Magazine werkt samen met Fairphone om de inzameling van mobiele telefoons te vergroten. Hun gezamenlijk doel is het Jane Goodall Instituut Nederland en hun Roots & Shoots programma te helpen om de chimpansees en hun leefgebieden te beschermen.

Help ons om zo veel mogelijk ongebruikte mobieltjes te recyclen.

R4C beter

Reden voor hoop

Het Jane Goodall Instituut Nederland ontvangt de helft van de recycling-opbrengst. Het geld wordt besteed aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.


Genoeg is een onafhankelijk kwartaalblad en internet-gemeenschap voor iedereen die meer wil doen met minder. Simplify your life.


Fairphone is een sociale onderneming die probeert de elektronica industrie van binnenuit te veranderen, en meer duurzaam te maken. Dit doen zij door een smartphone te maken die sociale waarden centraal stelt. Dankzij het modulair ontwerp van de telefoon is die eenvoudig te openen en te repareren en kan de telefoon langer gebruikt worden. De Fairphone 2 is de eerste smartphone die Fairtrade goud in zijn supply chain heeft geïntegreerd. Ook zit er in de Fairphone 2 conflictvrij tin, tantaal en wolfraam uit DRC en Rwanda.

Samen doen wij meer, samen beschermen wij onze aarde door de verbondenheid tussen mens, dier en natuur.

Vraag hier je gratis verzendlabel aan

Reduce: Mobiele telefoons bevatten de waardevolle stof coltan. Een grondstof die vooral in het oosten van de Democratische Republiek Congo wordt gedolven. Voor deze – vaak illegale – mijnbouw worden grote stukken Afrikaans regenwoud gekapt. Regenwoud waar ook chimpansees leven die hierdoor hun leefgebied verliezen. Ieder mobieltje dat gerecycled of hergebruikt wordt, helpt de vraag naar coltan te verminderen en spaart zo het leefgebied van de apen.

Reuse: Door mobiele telefoons langer te gebruiken en de gebruikte materialen te recyclen help je de impact op het milieu te verkleinen. Het bespaart ook grondstoffen, waardoor de cirkel van de stijgende vraag naar grondstoffen in conflictgebieden wordt doorbroken.

Recycle: Slechts een fractie van alle ongebruikte mobieltjes wordt gerecycled. Zo’n 15 tot 30 miljoen afgedankte mobieltjes wachten in Nederland op een nieuwe kans. Dus diep die mobieltjes op en doneer ze aan Recyccle4Chimps! Samen krijgen we het voor elkaar.

Vraag een gratis verzendlabel aan via Fairphone’s recycling programma. Stuur je oude mobieltjes op en ontvang € 45.00 korting op de Fairphone 2!