fbpx

ChimpUpdate Balaku

ChimpUpdate Balaku
20 september 2018 Linda van Hage

ChimpUpdate Baluku

Baluku woont al sinds 1999 op Ngamba Island, hij was ongeveer 1 jaar oud toen hij gered werd.

Baluku ChimpUpdate2

Baluku is 1 van de meest luidruchtigste en drukste chimpansees op Ngamba Island. Vooral als hij tijdens het voeren de aandacht van de verzorgers wilt hebben laat hij geen kans voorbij gaan om op boomstammen te drummen en hard in zijn handen te klappen.

Baluku heeft geen moeite met het afpakken van voedsel van chimps die een langere rang hebben en als hij de kans krijgt pakt hij ook eten van de verzorgers af. Andersom gebeurt dit ook, in de groep van Baluku zit een chimp genaamd Maisko, Maisko staat er om bekend dat hij de jongere chimpansees intimideert door hen te bijten en te slaan. Dit deed hij ook altijd bij Baluku tot een paar weken terug toen beiden een portie pap kregen. Maisko probeerde dit direct van Baluku af te pakken maar deze keer liet Baluku het niet toe en hield zijn pap goed vast terwijl hij liet zien dat hij niet langer geïntimideerd was door Maisko. Maisko schrok en droop snel af.

Hoewel hij erg druk en aanwezig is, is Baluku bijna nooit betrokken bij gevechten.

Door: Judy Pronk