fbpx

ChimpUpdate Connie

ChimpUpdate Connie
20 september 2018 Linda van Hage

ChimpUpdate Connie

Vanaf het moment dat Connie in 1998 op Ngamba Island arriveerde heeft zij altijd de moederrol opgepakt ten opzichte van jongere chimpansees.

Connie ChimpUpdate2

De laatste maanden is Connie erg druk met Eazy (het zoontje van Afrika, zie onze vorige ChimpUpdate). Zij helpt hem om te wennen aan het bos en de andere chimpansees en is zeer beschermend.

De chimps die met Eazy omgaan worden nauwlettend door haar in de gaten gehouden. Chimps die niet aardig zijn tegen Eazy hebben het zwaar te verduren. Zo ook Mawa, toen de groep een paar weken geleden naar buiten ging sloeg hij Eazy door de tralies heen waarop deze hard begon te schreeuwen. Connie reageerde onmiddellijk maar kon niet veel doen omdat de chimps in verschillende verblijven zaten. Hierop begon zij op zo’n manier te schreeuwen dat de chimps die wel bij Mawa in het verblijf zaten Connies kant kozen en hem vervolgens aanvielen. Connie was zeer tevreden met zichzelf maar bleef de rest van de dag toch maar met Eazy uit de buurt van Mawa.

Door: Judy Pronk