fbpx

Twee pangolins ook opgevangen bij Tchimpounga

Twee pangolins ook opgevangen bij Tchimpounga
2 november 2018 Linda van Hage

Ook gered twee pangolins

Two new pangolins released in episode of Super Kodo

Foto: Super Kodo met pangolin. Super Kodo is een een lokale held die de jeugd voorlichting geeft over dier, natuur en nog veel meer.

Ook al zorgt het Tchimpounga opvangcentrum in Congo voornamelijk voor chimpansees en kleinere apensoorten, andere diersoorten in nood staan nooit voor een dichte deur! Soms nemen de lokale autoriteiten dieren in beslag waarvan ze niet weten wat ze er mee aan moeten. Tchimpounga biedt dan aan om deze dieren op te vangen en zo snel mogelijk weer in het wild terug te plaatsen.

Dit was ook het geval met twee volwassen pangolins. Toen ze aankwamen bij de opvang zaten ze in een zak, vies en bang. Het medische team heeft een snelle check up gedaan en één van de twee bleek een gebroken staart te hebben. In overleg werd besloten om de twee toch direct vrij te laten in het Tchimpounga Reservaat aangezien pangolins heel moeilijk te verzorgen zijn in gevangenschap en om ze zo de best mogelijke kans op herstel te geven.

Het Jane Goodall team heeft de kans gepakt om de vrijlating te filmen en gebruikt dit beeldmateriaal om de nieuwe generatie voorlichting te geven over natuurbescherming.

Door: Judy Pronk
Foto en Bron: Fernando Tumbo