fbpx

Roots & Shoots workshops op het Zaanlands Lyceum

Roots & Shoots workshops op het Zaanlands Lyceum
4 maart 2019 Linda van Hage

Roots & Shoots workshop op het Zaanlands Lyceum

Door: Kim Engelhart

Roots & Shoots was eind februari te gast op het Zaanlands Lyceum. Hier heeft Roots & Shoots voor verschillende havo, vwo en gymnasiumklassen de kick-off  gegeven voor hun project rondom vervuiling van de wereld en hoe daar verandering in gebracht kan worden.

Tijdens deze workshops werd de leerlingen gevraagd om problemen of situaties rondom vervuiling in hun eigen omgeving te benoemen. De leerlingen kozen problemen waar zij graag zelf een duurzame verandering voor wilden bedenken. De gekozen onderwerpen varieerden van het gebruik van plastic draagtasjes en verpakkingsmateriaal in supermarkten, vervuilende fabrieken en het (onnodig) gebruik van de auto tot aan de wegwerpcultuur. Daarnaast kregen zij de handvatten om tot de kern van hun onderwerp te komen. De leerlingen leerden hoe zij een actieplan op konden stellen om bijvoorbeeld bewustwording en duurzame gedragsverandering in anderen te bewerkstelligen rondom deze onderwerpen.

Foto projectvoorbeelden, Credit Tess den Uyl

Wordt vervolgd!

Ook een gratis workshop of gastles van Roots & Shoots op jouw school, sportclub of werk? Kijk hier! www.janegoodall.nl/roots-and-shoots/ en meld je aan!