fbpx

Samenwerking met Waste2Wear en Wehkamp

Samenwerking met Waste2Wear en Wehkamp
8 april 2019 Linda van Hage

Het Jane Goodall Instituut Nederland is trots om samen te werken met Waste2Wear.

Inspirerende citaten van Jane Goodall zijn door Waste2Wear gedrukt op een verscheidenheid aan unisex shirts gemaakt van gerecycled plastic flessen. 

Met designs ontworpen door vrijwilligers Lisette Wiebes en Emory Hoffman zijn deze shirts nu de basis voor een mooie samenwerking.

     

Elk shirt bevat ongeveer 10 gerecycleerde plastic flessen en de shirts zijn door Waste2Wear volledig gedoneerd aan het Jane Goodall Instituut Nederland. De gehele opbrengst komt dan ook ten goede aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

Shop hier de shirts met motiverende citaten van dr. Jane

shirt difference

Waste2Wear daagt de textielsector uit om milieu- en sociale oplossingen te creëren. Zij maken stoffen van afvalplastic. Zij hopen op een dag geen zaken meer te kunnen doen omdat er geen plastic flessen meer zijn om te worden gerecycled. Het is tijd om actie te ondernemen om plastic afval te verminderen door samen de textielindustrie te innoveren.

Textiel kan eindelijk een goed doel hebben! Door gerecycled polyester te gebruiken als een hulpmiddel om partnerschappen, samenwerkingen en oplossingen te vinden om de plasticvervuiling op te lossen.

De basis van onze samenwerking is een sterke overtuiging dat alles met elkaar verbonden is. “Door verschillende partijen met dezelfde waarden en gedachten over milieukwesties te verbinden, kunnen we ons ondernemerschap gebruiken als een kracht voor goed doen. We moedigen daarmee niet alleen donaties aan, maar willen ons ook concentreren op de volgende stap, constructieve en duurzame samenwerkingen“, zegt Monique Maissan, CEO van Waste2Wear.

Bekijk en koop hier de shirts van gerecycled plastic

De samenwerking gaat verder met Wehkamp

Deze samenwerking heeft ook een derde partner, namelijk Wehkamp, ​​de grootste online retailer van Nederland. Hier zijn damesshirts en slaapshirts te koop.

Ook deze shirt bevatten 10 tot 14 gerecycleerde plastic flessen en 2,50 euro per verkocht shirt wordt door Wehkamp aan het Jane Goodall Instituut Nederland gedoneerd.

Kijk op Wehkamp voor de dames shirts