fbpx

Ontmoet George van Tchimpounga rehabilitatie centrum

Ontmoet George van Tchimpounga rehabilitatie centrum
23 april 2019 Linda van Hage

George

Ontmoet de Chimpansees van Tchimpounga; chimpansee George

Meer dan 200 chimpansees hebben opvangcentrum Tchimpounga hun thuis gemaakt sinds de opening in 1992. In de loop der jaren nam het opvangcentrum een ​​toenemend aantal chimpansees en andere geredde dieren als mandrillen op. In 2013 breidde Tchimpounga uit met drie goed beboste eilanden langs de rivier de Kouilou. Deze eilanden bieden goede leefgebieden voor de chimpansees, ze beschermen hen tegen externe bedreigingen, maken monitoring en permanente zorg van dierenartsen mogelijk. Lees over het opvangcentrum Thimpounga 

Rehabilitatiecentrum Tchimpounga

Het oorspronkelijke opvangcentrum en reservaat op het vasteland biedt intensieve medische, emotionele en sociale steun aan geredde chimpansees die bang, ziek en soms zwaar gewond aankomen. Verweesde baby’s leven hier met hun adoptieve moeders totdat ze sterk genoeg zijn om te integreren in een troep. Sommige chimpansees zullen altijd in dit deel van het reservaat wonen vanwege aanhoudende gedrags- of gezondheidsproblemen. Zo ook George

George

George werd illegaal als huisdier gehouden in Angola totdat hij werd gered en naar het opvangcentrum werd gebracht. George is een zeer vastbesloten chimpansee. Hij waagt zich aan het beklimmen van bomen voordat hij terugkrabbelt naar de veiligheid van zijn verzorger, Chantal. Chantals knuffels en zachte stem troosten hem ‘s nachts wanneer hij lijdt aan nachtmerries, waardoor George snel weer in slaap kan vallen.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Tchimpounga

Foto en Bron: Fernando Tumbo

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!