fbpx

Ontmoet Kabi van Tchimpounga rehabilitatie centrum

Ontmoet Kabi van Tchimpounga rehabilitatie centrum
23 april 2019 Linda van Hage

Kabi

Ontmoet de Chimpansees van Tchimpounga; chimpansee Kabi

Meer dan 200 chimpansees hebben opvangcentrum Tchimpounga hun thuis gemaakt sinds de opening in 1992. In de loop der jaren nam het opvangcentrum een ​​toenemend aantal chimpansees en andere geredde dieren als mandrillen op. In 2013 breidde Tchimpounga uit met drie goed beboste eilanden langs de rivier de Kouilou. Deze eilanden bieden goede leefgebieden voor de chimpansees, ze beschermen hen tegen externe bedreigingen, maken monitoring en permanente zorg van dierenartsen mogelijk. Lees over het opvangcentrum Thimpounga 

Rehabilitatiecentrum Tchimpounga

Het oorspronkelijke opvangcentrum en reservaat op het vasteland biedt intensieve medische, emotionele en sociale steun aan geredde chimpansees die bang, ziek en soms zwaar gewond aankomen. Verweesde baby’s leven hier met hun adoptieve moeders totdat ze sterk genoeg zijn om te integreren in een troep. Sommige chimpansees zullen altijd in dit deel van het reservaat wonen vanwege aanhoudende gedrags- of gezondheidsproblemen. Zo ook Kabi

Kabi is een dappere en nieuwsgierige kleine chimpansee. Hij is gered  van de illegale handel in huisdieren. Omdat hij zo jong is, brengt zijn verzorger, Cristel, 24 uur per dag met hem door. Zij is een warme en veilige aanwezigheid om hem te helpen genezen van het trauma van zijn verleden. Gelukkig is Kabi snel bevriend geraakt met Vienna en George, twee chimpansees die ook erg jong zijn. Elke dag is een avontuur voor het trio, hoewel ze nooit te ver afdwalen van hun verzorgers.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Tchimpounga

Foto en Bron: Fernando Tumbo

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Bekijk een filmpje van Kabi

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!