fbpx

Ontmoet Vienna van Tchimpounga rehabilitatie centrum

Ontmoet Vienna van Tchimpounga rehabilitatie centrum
23 april 2019 Linda van Hage

Vienna

Ontmoet de Chimpansees van Tchimpounga; chimpansee Vienna

Meer dan 200 chimpansees hebben opvangcentrum Tchimpounga hun thuis gemaakt sinds de opening in 1992. In de loop der jaren nam het opvangcentrum een ​​toenemend aantal chimpansees en andere geredde dieren als mandrillen op. In 2013 breidde Tchimpounga uit met drie goed beboste eilanden langs de rivier de Kouilou. Deze eilanden bieden goede leefgebieden voor de chimpansees, ze beschermen hen tegen externe bedreigingen, maken monitoring en permanente zorg van dierenartsen mogelijk. Lees over het opvangcentrum Thimpounga 

Rehabilitatiecentrum Tchimpounga

Het oorspronkelijke opvangcentrum en reservaat op het vasteland biedt intensieve medische, emotionele en sociale steun aan geredde chimpansees die bang, ziek en soms zwaar gewond aankomen. Verweesde baby’s leven hier met hun adoptieve moeders totdat ze sterk genoeg zijn om te integreren in een troep. Sommige chimpansees zullen altijd in dit deel van het reservaat wonen vanwege aanhoudende gedrags- of gezondheidsproblemen. Zo ook Vienna

Vienna

Vienna was iets meer dan een jaar oud toen hij werd gered en naar Tchimpounga werd gebracht. Helaas was een van zijn duimen geamputeerd – ongetwijfeld het gevolg van stropers die zijn moeder vermoordden en kleine Vienna uit haar greep namen. Verzorster Antoinette brengt 24 uur per dag door met Vienna en zorgt ervoor dat hij zich veilig en geliefd voelt in zijn nieuwe huis. Zodra het vertrouwen van Vienna groeit, maakt hij kennis met de andere chimpansees in Tchimpounga.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Tchimpounga

Foto en Bron: Fernando Tumbo

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!