fbpx

Ontmoet Bwambale van Ngamba eiland

Ontmoet Bwambale van Ngamba eiland
25 april 2019 Linda van Hage

Bwambale

Ontmoet de Chimpansees van Ngamba Island; chimpansee Bwambale

Opgericht in 1998, biedt het eiland 95 hectare aan natuurlijk bos voor de chimpansees. Dit bos biedt een goed leefgebieden voor de chimpansees, het beschermt ze tegen externe bedreigingen, maakt monitoring en permanente zorg van dierenartsen mogelijk. Lees over Ngamba Island opvangcentrum. Ngamba Island is momenteel een thuis voor 49 verweesde en geconfisqueerde chimpansees, gered uit de illegale handel in huisdieren en bushmeat. Zo ook voor Bwambale

Mijn naam is Bwambale, ik ben een mannetje, ongeveer geboren in 1999 en ik ben aangekomen op Ngamba in 2002. Ik werd op een suikerplantage gevonden als een heel kleine baby en de mensen hielden me twee jaar lang voordat ik werd gered en naar Ngamba gebracht. Mijn naam betekent ‘tweede geboren’ in Lukonjo, omdat ik helaas de tweede chimpansee was die in beslag werd genomen uit het gebied waar ik werd gevonden. Ik was niet erg gezond toen ik voor het eerst op Ngamba aankwam, maar nu ben ik het en ik ben dol op spelen.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen op Ngamba Island

Foto en Bron: Jane Goodall Instituut Uganda

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!