fbpx

Ontmoet Ikuru van Ngamba Island

Ontmoet Ikuru van Ngamba Island
25 april 2019 Linda van Hage

Ikuru

Ontmoet de Chimpansees van Ngamba Island; chimpansee Ikuru

Opgericht in 1998, biedt het eiland 95 hectare aan natuurlijk bos voor de chimpansees. Dit bos biedt een goed leefgebieden voor de chimpansees, het beschermt ze tegen externe bedreigingen, maakt monitoring en permanente zorg van dierenartsen mogelijk. Lees over Ngamba Island opvangcentrum. Ngamba Island is momenteel een thuis voor 49 verweesde en geconfisqueerde chimpansees, gered uit de illegale handel in huisdieren en bushmeat. Zo ook voor Ikuru

Mijn naam is Ikuru, ik ben een vrouwtje, ongeveer geboren in 1999. Mijn naam betekent ‘gelukkig’, maar mijn leven is niet zo begonnen. Als een baby zag ik mijn moeder gedood worden. Daarna ben ik geconfisqueerd door een soldaat die mij vond. Hij probeerde me als huisdier te houden, maar de Uganda Wildlife Authority redde me en ik arriveerde in 1999 op Ngamba. Ik was erg ziek en overstuur, maar ze hebben me weer gezond gemaakt en nu ben ik gelukkig en voorspoedig. Ik ben dol op spelen met de jongere chimpansees en ben geobsedeerd door verzorging, en verdien de bijnaam ‘de stylist’.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen op Ngamba Island

Foto en Bron: Jane Goodall Instituut Uganda

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!