fbpx

Ontmoet Kyewunyo Kyewunyo van Ngamba Island

Ontmoet Kyewunyo Kyewunyo van Ngamba Island
25 april 2019 Linda van Hage

Kyewunyo Kyewunyo

Ontmoet de Chimpansees van Ngamba Island; chimpansee Kyewunyo Kyewunyo

Opgericht in 1998, biedt het eiland 95 hectare aan natuurlijk bos voor de chimpansees. Dit bos biedt een goed leefgebieden voor de chimpansees, het beschermt ze tegen externe bedreigingen, maakt monitoring en permanente zorg van dierenartsen mogelijk. Lees over Ngamba Island opvangcentrum. Ngamba Island is momenteel een thuis voor 49 verweesde en geconfisqueerde chimpansees, gered uit de illegale handel in huisdieren en bushmeat. Maar ook voor Kyewunyo Kyewunyo

Mijn naam is Kyewunyo Kyewunyo wat ‘verrassing verrassing’ betekent in Lugandan. Ik ben een vrouwtje en in 2016 op Ngamba Island geboren tot de grote verrassing voor onze menselijke zorgverleners! Ze hebben mij een dubbele verassing genoemd omdat mijn moeder ook al een verrassing was.

Haar naam is Kyewunyo en werd op 1 juli 2002 op Ngamba Island geboren, net als ik tot de verrassing van de zorgverleners. Haar moeder is Katie en haar vader is Robbie, zij is vrienden met Connie en Peace.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen op Ngamba Island

Foto en Bron: Jane Goodall Instituut Uganda

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!