fbpx

Ontmoet Amadeus van Chimp Eden

Ontmoet Amadeus van Chimp Eden
21 May 2019 Linda van Hage

Amadeus

Ontmoet de Chimpansees van Chimp Eden; chimpansee Amadeus

Gelegen in het prachtige Umhloti Natuurreservaat van 1.000 hectare, 15 kilometer buiten Nelspruit, Zuid-Afrika, is het Chimp Eden Chimpanzee Sanctuary. Chimp Eden is de thuisbasis van chimpansees die zijn ontheemd van hun natuurlijke leefgebieden in Afrika. De geredde chimpansees leven hier in een risicovrije omgeving en worden voorzien van de nodige aandacht om te herstellen van het trauma dat ze hebben opgelopen. Drie groepen chimpansees brengen hun dagen door in halfwilde leefruimten en vertonen normale sociale interactie en gedragspatronen als groepsleden. Lees over het opvangcentrum Chimp Eden

Amadeus is een vrouwtje in groep 3, geboren in 1991 in Angola

Amadeus werd vastgeketend buiten een benzinestation in Luanda, Angola om klanten aan te trekken. Toen hij in 1996 in Zuid-Afrika aankwam, werd hij overgebracht naar de dierentuin van Johannesburg en woonde daar gedurende 10 jaar (samen met Abu en later Nikki).

Amadeus is het alfamannetje van groep 3. Hij heeft ongewoon slappe oren omdat het kraakbeen is gebroken. Terwijl Abu nog in leven was, was Amadeus de tweede in rang. Er was een machtsstrijd tussen hen, waarbij Amadeus gedurende korte tijd leiding zou nemen. Amadeus is de onbetwiste alpha-man sinds de dood van Abu in 2008 en zijn displays zijn zeer indrukwekkend geworden. Amadeus heeft een zeer sterke band met Nikki en zij gedragen zich als broers.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Chimp Eden

Foto en Bron: Jane Goodall – Chimp Eden 

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!