fbpx

Ontmoet Claude van Chimp Eden

Ontmoet Claude van Chimp Eden
21 May 2019 Linda van Hage

Claude

Ontmoet de Chimpansees van Chimp Eden; chimpansee Claude

Gelegen in het prachtige Umhloti Natuurreservaat van 1.000 hectare, 15 kilometer buiten Nelspruit, Zuid-Afrika, is het Chimp Eden Chimpanzee Sanctuary. Chimp Eden is de thuisbasis van chimpansees die zijn ontheemd van hun natuurlijke leefgebieden in Afrika. De geredde chimpansees leven hier in een risicovrije omgeving en worden voorzien van de nodige aandacht om te herstellen van het trauma dat ze hebben opgelopen. Drie groepen chimpansees brengen hun dagen door in halfwilde leefruimten en vertonen normale sociale interactie en gedragspatronen als groepsleden. Lees over het opvangcentrum Chimp Eden

Claude is een mannetje in groep 3, geboren in 2002 in Centraal-Afrikaanse Republiek

Claude was een slachtoffer van de handel in bushmeat en werd als huisdier gehouden. Hij werd overgebracht naar een dierentuin in CAR. Zijn omheining was een kleine kooi gemaakt van cement en staven. Er was geen boom of gras om zijn leven te verrijken. Hij werd gedurende zijn verblijf in eenzame opsluiting gehouden. Redders werden op de hoogte gebracht van Claude en er werd contact opgenomen met het instituut. Claude werd eind 2010 gered en overgebracht naar Zuid-Afrika.

Claude heeft een vriendelijke persoonlijkheid en is goed ingeburgerd in zijn nieuwe groep. Hoewel hij het grootste deel van zijn leven in afzondering werd gehouden, vertoont hij goede sociale vaardigheden en wordt hij door de anderen geaccepteerd. Omdat hij een vrij grote man is, heeft Claude vrij snel kunnen klimmen in de hiërarchie. Hij houdt ervan om van tijd tot tijd chaos te veroorzaken en is altijd in voor een goede vechtpartij zoals normaal is voor een mannelijke chimpansee van zijn leeftijd. Claude is ook behoorlijk koppig.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Chimp Eden

Foto en Bron: Jane Goodall – Chimp Eden 

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!