fbpx

Ontmoet Claudette van Chimp Eden

Ontmoet Claudette van Chimp Eden
21 May 2019 Linda van Hage

Claudette

Ontmoet de Chimpansees van Chimp Eden; chimpansee Claudette

Gelegen in het prachtige Umhloti Natuurreservaat van 1.000 hectare, 15 kilometer buiten Nelspruit, Zuid-Afrika, is het Chimp Eden Chimpanzee Sanctuary. Chimp Eden is de thuisbasis van chimpansees die zijn ontheemd van hun natuurlijke leefgebieden in Afrika. De geredde chimpansees leven hier in een risicovrije omgeving en worden voorzien van de nodige aandacht om te herstellen van het trauma dat ze hebben opgelopen. Drie groepen chimpansees brengen hun dagen door in halfwilde leefruimten en vertonen normale sociale interactie en gedragspatronen als groepsleden. Lees over het opvangcentrum Chimp Eden

Claudette is een vrouwtje in groep 3, geboren in 1994 in Angola

Claudette arriveerde voor het eerst in 1996 in Zuid-Afrika, samen met Abu, Amadeus en Nikki. Ze groeide op met de drie mannen in de dierentuin van Johannesburg en was volledig geïntegreerd in de dierentuingroep. Vanwege complicaties binnen de groep, isoleerde ze zichzelf van de groep en zou ze niet socializen met een van de andere volwassenen. De dierentuin vreesde dat ze depressief zou zijn en er werd besloten om haar in 2008 naar het opvangcentrum te verhuizen.

Sinds Claudette in het opvangcentrum is aangekomen, heeft ze geen tekenen van depressie meer en heeft sociale contacten met al haar groepsleden. Amadeus en Nikki herkende haar meteen en waren erg opgewonden om hun oude vriend weer te zien, waardoor het introductieproces eenvoudiger werd. In de dierentuin was ze een laaggeplaatst wijfje en ze staat hier ook laag, hoewel ze niet wordt gepest. Claudette en Lika wisselen elkaar af voor de persoon met de laagste rangorde.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Chimp Eden

Foto en Bron: Jane Goodall – Chimp Eden 

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!