fbpx

Ontmoet Jinga van Chimp Eden

Ontmoet Jinga van Chimp Eden
21 May 2019 Linda van Hage

Jinga

Ontmoet de Chimpansees van Chimp Eden; chimpansee Jinga

Gelegen in het prachtige Umhloti Natuurreservaat van 1.000 hectare, 15 kilometer buiten Nelspruit, Zuid-Afrika, is het Chimp Eden Chimpanzee Sanctuary. Chimp Eden is de thuisbasis van chimpansees die zijn ontheemd van hun natuurlijke leefgebieden in Afrika. De geredde chimpansees leven hier in een risicovrije omgeving en worden voorzien van de nodige aandacht om te herstellen van het trauma dat ze hebben opgelopen. Drie groepen chimpansees brengen hun dagen door in halfwilde leefruimten en vertonen normale sociale interactie en gedragspatronen als groepsleden. Lees over het opvangcentrum Chimp Eden

Jinga is een vrouwtje in groep, geboren in 1995 in Angola.

Jinga werd achterin een alcohol fabriek gehouden in een omgebouwde container naast een luide dieselgenerator in Luanda, Angola. Ze werd gehouden met twee andere chimpansees, waaronder Mimi. Terwijl Jinga en Mimi in 2007 konden worden gered, kwam de hulp te laat voor het mannetje die al overleden was.

Aanvankelijk miste Jinga mensen, maar is veel ontspannender geworden naar haar verzorgers. Hoewel ze groter is dan sommige van de andere vrouwtjes, is ze over het algemeen vriendelijk tegen hen. Omdat ze vaak gevechten tussen anderen ziet uitbreken, heeft ze de bijnaam “vredeshandhaver”. Jinga deelt ook gemakkelijk haar voedsel met andere chimpansees, vooral Mimi.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Chimp Eden

Foto en Bron: Jane Goodall – Chimp Eden 

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!