fbpx

Ontmoet Josephine van Chimp Eden

Ontmoet Josephine van Chimp Eden
21 May 2019 Linda van Hage

Josephine

Ontmoet de Chimpansees van Chimp Eden; chimpansee Josephine

Gelegen in het prachtige Umhloti Natuurreservaat van 1.000 hectare, 15 kilometer buiten Nelspruit, Zuid-Afrika, is het Chimp Eden Chimpanzee Sanctuary. Chimp Eden is de thuisbasis van chimpansees die zijn ontheemd van hun natuurlijke leefgebieden in Afrika. De geredde chimpansees leven hier in een risicovrije omgeving en worden voorzien van de nodige aandacht om te herstellen van het trauma dat ze hebben opgelopen. Drie groepen chimpansees brengen hun dagen door in halfwilde leefruimten en vertonen normale sociale interactie en gedragspatronen als groepsleden. Lees over het opvangcentrum Chimp Eden

Josephine is een vrouwtje in groep 3, geboren in 1994 in Angola

Josephine werd bewaard in een aangepaste zeecontainer in een drukkerij in Luanda, Angola. Ze bracht het eerste deel van haar leven door in sociaal isolement en zonder zonlicht. Ze zou worden geëuthanaseerd omdat het pand was verkocht en niemand wist hoe ze haar moest verplaatsen. Het instituut werd gecontacteerd en in 2007 werd ze overgebracht naar het opvangcentrum.

Josephine is het derde vrouwtje in rang van groep 3. Aanvankelijk was ze nerveus maar kalmeerde en vestigde zich de afgelopen jaren goed in de groep. Ze heeft een zeer dominante persoonlijkheid, maar door haar onderontwikkelde vechtcapaciteiten verliest ze meestal gevechten met andere vrouwen. Ze is buitengewoon intelligent en heeft ontdekt hoe ze Nikki moet manipuleren en hij zal haar tijdens dominantieconflicten verdedigen. Haar doordringende schreeuw is heftig en ze gebruikt dit in haar voordeel tijdens geschillen.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Chimp Eden

Foto en Bron: Jane Goodall – Chimp Eden 

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!