fbpx

Ontmoet Mimi van Chimp Eden

Ontmoet Mimi van Chimp Eden
21 May 2019 Linda van Hage

Mimi

Ontmoet de Chimpansees van Chimp Eden; chimpansee Mimi

Gelegen in het prachtige Umhloti Natuurreservaat van 1.000 hectare, 15 kilometer buiten Nelspruit, Zuid-Afrika, is het Chimp Eden Chimpanzee Sanctuary. Chimp Eden is de thuisbasis van chimpansees die zijn ontheemd van hun natuurlijke leefgebieden in Afrika. De geredde chimpansees leven hier in een risicovrije omgeving en worden voorzien van de nodige aandacht om te herstellen van het trauma dat ze hebben opgelopen. Drie groepen chimpansees brengen hun dagen door in halfwilde leefruimten en vertonen normale sociale interactie en gedragspatronen als groepsleden. Lees over het opvangcentrum Chimp Eden

Mimi is een vrouwtje in groep 3, geboren in 1999 in Angola

Mimi werd achterin een dranken fabriek bewaard in een omgebouwde container naast een luide dieselgenerator in Luanda, Angola. Ze werd samengehouden met twee andere chimpansees, waaronder Jinga. Terwijl Mimi en Jinga in 2007 konden worden gered, kwam de hulp te laat voor het mannetje die al overleden was.

Mimi is momenteel het alfavrouwtje van groep 3. Het kraakbeen in haar oren is gebroken, waardoor ze slap lijken. Mimi is ook een bullebak en neemt graag eten weg van de andere vrouwtjes. Niet de meest gracieuze chimpansees, Mimi zal vaak gewoon uit een boom vallen in plaats van naar beneden te klimmen. Ze heeft een hechte band met Jinga en zal pijn hebben als ze gescheiden wordt.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Chimp Eden

Foto en Bron: Jane Goodall – Chimp Eden 

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!