fbpx

Ontmoet Tony van Chimp Eden

Ontmoet Tony van Chimp Eden
21 mei 2019 Linda van Hage

Tony

Ontmoet de Chimpansees van Chimp Eden; chimpansee Tony

Gelegen in het prachtige Umhloti Natuurreservaat van 1.000 hectare, 15 kilometer buiten Nelspruit, Zuid-Afrika, is het Chimp Eden Chimpanzee Sanctuary. Chimp Eden is de thuisbasis van chimpansees die zijn ontheemd van hun natuurlijke leefgebieden in Afrika. De geredde chimpansees leven hier in een risicovrije omgeving en worden voorzien van de nodige aandacht om te herstellen van het trauma dat ze hebben opgelopen. Drie groepen chimpansees brengen hun dagen door in halfwilde leefruimten en vertonen normale sociale interactie en gedragspatronen als groepsleden. Lees over het opvangcentrum Chimp Eden

Tony is een mannetje in groep 2, geboren in 2005 in Angola.

Tony werd samengehouden met Sampa in een kleine kooi in Luanda, Angola. De kooi had geen behoorlijke vloer, geen vlakke ruimte om op te slapen en de sleutel van zijn hangslot was verloren gegaan en hij heeft ongeveer drie jaar in de kooi geleefd. Tony had staar in zijn ene oog, zijn tanden hadden abcessen en zijn hoektanden waren eruit gehaald, blijkbaar omdat hij iemand had gebeten. Ze werden in 2007 gered.

Tony’s zelfvertrouwen is gegroeid sinds hij in groep 2 leeft. Hij is niet zo gehecht aan Sampa als vroeger en geniet van het gezelschap van de andere groepsleden. Zijn staar is operatief verwijderd en zijn klimvaardigheid is sindsdien verbeterd. Hij is held en aanbidt Cozy en brengt veel tijd door met zijn nieuwe vriend. Tony geniet van een goede vechtpartij en zorgt graag voor verwarring tussen leden van zijn groep.

Lees de verhalen van de andere chimpansees opgevangen bij Chimp Eden

Foto en Bron: Jane Goodall – Chimp Eden 

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!