fbpx

ChimpUpdate Afrika

ChimpUpdate Afrika
8 juni 2019 Linda van Hage

Afrika 

In tegenstelling tot andere chimps bouwt Afrika bijna nooit een nest in het bos om te slapen, zij gaat liever elke nacht naar het binnenverblijf om daar te slapen. Afrika is echter wel gek op water, het maakt niet uit hoe wild het water is, Afrika zal er altijd doorheen waden om bij de lekkerste blaadjes in het water te komen.

We hebben u eerder al verteld dat Afrika de moeder is van Eazy en dat zij helaas niet de beste moeder is, veel interactie heeft ze dan ook niet met hem maar we hebben toch een leuke foto van de twee samen!

Afrika laat graag van zich horen vooral als er eten wordt afgepakt door een hoger geplaatste chimp, rond etenstijd zit zij dus meestal liever aan de rand van het bos waar er minimale competitie is.

Afrika gaat in het algemeen het meeste om met de chimps die net als haar lager in rang zijn maar zo af en toe vlooit ze Maisko en Umatama, beide chimps zijn hoger in rang.

De band die ze daarmee vormt met hen heeft ze onlangs gebruikt om Maisko een keer in de maling te nemen. Tijdens etenstijd had Maisko een enorme hoeveelheid aan eten voor zichzelf verzameld waar Afrika jaloers van werd. Zij bedacht toen een plan en ging gillen alsof zij aangevallen werd door de andere chimps. Toen Maisko te hulp schoot en afgeleid was stal Afrika intussen een deel van zijn eten en rende snel het bos in! Toen Maisko dat door kreeg zette hij gelijk de achtervolging in maar omdat hij bang was het laatste restje van zijn eten ook kwijt te raken gaf hij het al snel op.

Door: Judy Pronk
Foto en Bron: Ngamba Island