fbpx

ChimpUpdate Anzac

ChimpUpdate Anzac
8 juni 2019 Linda van Hage

Anzac 

Anzac heeft het slaapvertrek al weken niet verlaten. Een van de mannetjes in de groep, Kungoulou, heeft zich namelijk afgezonderd van de groep en zich verstopt op een moeilijk te bereiken deel van het eiland. Blijkbaar gaat er iets niet goed tussen hem en de groep en dit zorgt voor een lastige situatie. De verzorgers willen er voor zorgen dat Kungulou veilig blijft en proberen hem naar het slaapvertrek te lokken zodat hij weer stap voor stap met de groep samengevoegd kan worden. Hierdoor worden de andere chimps binnen gehouden zodat Kungoulou zich veilig genoeg voelt om ook naar binnen te komen, dit duurt echter veel langer dan gehoopt.

Anzac verveelt zich inmiddels al behoorlijk en hoewel zij normaal een vrolijke en gezellige chimp is, wordt ze nu een beetje chagrijnig. Ze wil het bos weer in!

Er is veel onrust in Anzac haar groep maar ze weet nog steeds goed om te gaan met al haar groepsgenootjes en ze wordt door iedereen gerespecteerd. Helaas was dat dus het geval voor haar goede vriend Yoko, Anzac heeft het verschrikkelijke gevecht moeten aanzien vanuit het verblijf ernaast en kon niks doen om haar vriend te helpen, ze is nog altijd te klein om iets te kunnen betekenen is zo’n gevecht.

Door: Judy Pronk
Foto en Bron: Fernando Turmo