fbpx

Ontmoet de chimpansees van het Tchimpounga opvangcentrum

Ontmoet de chimpansees van het Tchimpounga opvangcentrum
30 June 2019 Linda van Hage

Ontmoet de Chimpansees van het Tchimpounga opvangcentrum  

Meer dan 200 chimpansees hebben opvangcentrum Tchimpounga hun thuis gemaakt sinds de opening in 1992. In de loop der jaren nam het opvangcentrum een ​​toenemend aantal chimpansees en andere geredde dieren als mandrillen op. In 2013 breidde Tchimpounga uit met drie goed beboste eilanden langs de rivier de Kouilou. Deze eilanden bieden goede leefgebieden voor de chimpansees, ze beschermen hen tegen externe bedreigingen, maken monitoring en permanente zorg van dierenartsen mogelijk. Lees over het opvangcentrum Thimpounga 

Rehabilitatiecentrum Tchimpounga

Het oorspronkelijke opvangcentrum en reservaat op het vasteland biedt intensieve medische, emotionele en sociale steun aan geredde chimpansees die bang, ziek en soms zwaar gewond aankomen. Verweesde baby’s leven hier met hun adoptieve moeders totdat ze sterk genoeg zijn om te integreren in een troep. Sommige chimpansees zullen altijd in dit deel van het reservaat wonen vanwege aanhoudende gedrags- of gezondheidsproblemen. Lees alle persoonlijke verhalen van de Tchimpounga chimpansees hier!

Tchindzoulou eiland

Het eiland Tchindzoulou beslaat ongeveer 108 hectare en is daarmee het grootste van de drie eilanden. Enkele van het Jane Goodall Instituut bekendste chimpansees wonen hier, waaronder Wounda die Dr. Goodall omarmde bij haar vrijlating op het eiland. Lees alle persoonlijke verhalen van de Tchimpounga chimpansees hier!

Tchibebe Island

De drie reservaten op het eiland bieden samen 100 keer meer bos voor chimpansees om vrij rond te zwerven. Ongeveer 30 chimpansees zijn overgebracht naar het eiland Tchibebe na zorgvuldige afweging van de persoonlijkheid, gezondheid, gewoonten en sociale vaardigheden van elke chimpansee. Dit proces heeft gezorgd voor een sterke gemeenschap op Tchibebe, waar de chimpansees bloeien.Lees alle persoonlijke verhalen van de Tchimpounga chimpansees hier!

Ngombe Island

Ngombe is een veilige haven geworden voor chimpansees die lijden aan enkele van de diepste emotionele littekens. Veel van deze chimpansees zijn sinds hun kindertijd in het opvangcentrum en zijn langzaam hersteld van het trauma van het verliezen van hun moeders aan stropers. Tot nu blijven de Ngombe-chimpansees elkaar als groep op hun eiland ondersteunen.Lees alle persoonlijke verhalen van de Tchimpounga chimpansees hier!

Foto en Bron: Fernando Tumbo

Help ons deze chimpansees te blijven beschermen en een veilig thuis te kunnen geven. Adopteer een chimpansee of doneer

Deze en andere geredde chimpansees in onze opvangcentra zijn slachtoffers van de illegale handel. Help ons de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

4ever

Let them be #4EverWild
De illegale handel in wilde dieren is een van de belangrijkste redenen dat chimpansees en andere mensapen met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast hebben wilde dieren als huisdier of in de entertainment industrie een vreselijk leven.

Sluit je aan & #ShareWithCare
STOP met het liken en delen van afbeeldingen met wilde dieren in onnatuurlijke situaties. Zogenaamde ‘schattige’ foto’s op social media dragen namelijk bij aan deze illegale handel. Lees hier wat jij nog meer kunt doen om de handel in wilde dieren te stoppen!