fbpx

Afscheid Karin Bloem – voorzitter van het Jane Goodall Bestuur

Afscheid Karin Bloem – voorzitter van het Jane Goodall Bestuur
1 juli 2019 Linda van Hage

Afscheid Karin Bloem – voorzitter van het Jane Goodall Bestuur.

Sinds 2013 heb ik me als voorzitter van het bestuur mogen inzetten voor het mooie Jane Goodall Instituut Nederland. Aangezien ik vorig jaar weer ben verhuisd naar Kenia is de tijd aangebroken om het stokje over te dragen.

Ik kijk met enorm veel plezier en trots terug op de waanzinnige samenwerking met iedereen die zich gedurende deze periode heeft ingezet om het Jane Goodall Instituut op de kaart te zetten. En natuurlijk was het een voorrecht om Jane Goodall, onze grote inspirator, vele keren te mogen spreken en horen spreken tijdens haar bezoeken. Wat kan één mens toch veel betekenen voor onze wereld!

Door een inspirerende samenwerking met onze country manager, Linda van Hage, een team van ca. 60 jonge enthousiaste en ieder in hun veld, deskundige vrijwilligers en een zeer betrokken, actief en deskundig bestuur is onze stichting inmiddels veel bekender en worden we gesteund door veel sponsoren, donateurs en bedrijven. Met elkaar hebben we een professionele organisatie kunnen op- en uitbouwen en hebben we een steeds grotere en duurzame bijdrage kunnen leveren aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden in Afrika. Nu ik weer in Afrika woon, ervaar ik ook hoe belangrijk deze steun is!

Daarnaast hebben we de naamsbekendheid van het Jane Goodall Instituut vergroot en is de missie van Jane Goodall en onze organisatie bekender geworden. Bovendien hebben we het Roots & Shoots programma in Nederland nieuw leven ingeblazen. Dankzij het werk van Kim Engelhart en vele vrijwilligers is dit nu ook een belangrijk onderdeel van ons werk.

Al met al ben ik dankbaar dat ik de kans heb gekregen om me voor het Jane Goodall Instituut in te zetten. Gelukkig blijf ik als lid van de Raad van Advies nog betrokken bij alle ontwikkelingen binnen het Jane Goodall Instituut en zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Voor nu wil ik graag nogmaals alle donoren, sponsoren, vrijwilligers, organisatie en bestuur hartelijk bedanken voor hun enthousiaste en professionele inzet en bijdragen en wens ik iedereen veel succes bij het verder uitbouwen van het Jane Goodall instituut om een verschil te maken voor een mooiere planeet.

 

Warme groet,

Karin Bloem

 

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”

  Jane Goodall