fbpx

Wereld Chimpansee Dag 2019

Wereld Chimpansee Dag 2019
1 juli 2019 Linda van Hage

Wereld Chimpansee Dag komt er weer aan.

Door: Lara Nellissen

Komende zondag 14 juli is het weer Wereld Chimpansee Dag. Op 14 juli 1960, zette Jane Goodall haar eerste stappen in het woud dat nu Gombe Stream National Park heet om daar wilde chimpansees te bestuderen. Met haar onderzoek wist Jane wereldwijd vele mensen te fascineren voor deze bijzondere aap. Nu, bijna 60 jaar later zet ze zich nog altijd actief in voor hun behoud en de bescherming.

Chimpansees worden ernstig bedreigd. Honderd jaar geleden waren er nog een geschatte 1-2 miljoen chimpansees verspreid over wel 25 landen in Afrika. Tegenwoordig zijn dat er minder dan 350.000. Om het tij te keren, is het belangrijk dat we zo snel mogelijk een einde maken aan de vernietiging van hun leefgebied, de handel in apenvlees en de illegale handel van wilde dieren als huisdieren.

Met onder andere Wereld Chimpansee Dag we bereiken dat nog meer mensen gaan inzien hoe belangrijk het is dat chimpansees beschermd worden. Er is grote behoefte aan een wereldwijde inzet voor de verzorging, bescherming en conservatie van chimpansees, in het wild en in gevangenschap.

Op Wereld Chimpansee Dag:

  • Vieren we het bestaan van chimpansees: geen enkel dier is meer verwant aan ons dan zij.
  • Maken we anderen bewust van de bedreigingen waar wilde chimpansees mee te maken, zoals verlies van leefgebied, ziekte en stroperij.
  • Zetten we ons in voor de goede verzorging van chimpansees in gevangenschap.

facebook-header-chimps (1)

Help ons de chimpansees te helpen op Wereld Chimpansee Dag:

facebook post (1)