fbpx

Prins Harry ontmoet dr. Goodall en Roots & Shoots changemakers

Prins Harry ontmoet dr. Goodall en Roots & Shoots changemakers
26 juli 2019 Linda van Hage

Prins Harry ontmoet dr. Goodall en Roots & Shoots changemakers

Door:  Ashley Sullivan

Prins Harry en Dr. Jane Goodall kwamen samen met 26 jonge Roots & Shoots-vertegenwoordigers van over de hele wereld voor de Global Summit in Windsor Castle!

Het evenement omvatte een toespraak van Prins Harry, een showcase van Roots & Shoots-projecten, brainstorming voor huidige en toekomstige samenwerkingen en een denktank over hoe de wereld vandaag een betere plek te maken.

Een van de Nederlandse Roots & Shoots vrijwilligsters Anna is ook aanwezig, zij zal snel haar persoonlijke verhaal met ons delen.

Het Roots & Shoots-model gaat helemaal over hoe ieder van ons elke dag het verschil kan maken. De 26 vertegenwoordigers van over de hele wereld zijn verantwoordelijk voor projecten die dat model tot leven brengen – oplossingen voor problemen in hun gemeenschappen creëren. Van het opzetten van campagnes om het behoud van de oceaan te ondersteunen tot het oplossen van lokale dakloosheid, tot het verminderen van niet-duurzame palmolie in alledaagse producten, de leiders van Roots & Shoots op deze top blies Prins Harry en Dr. Goodall weg.

Memorabele citaten van het evenement:

Ik ben het er ook mee eens dat jonge mensen de kracht, het medeleven en de middelen hebben om onze planeet te redden. Ik hoop dat jullie allemaal weten wat een grote klus we moeten doen. Ik zeg we – ik betrek mezelf hier nog steeds bij.

Net zoals Jane een erfenis heeft, en ik een erfenis, heb jij ook een erfenis. Als leiders in jullie gemeenschap, die ernaar streven een positieve impact te hebben, is het jouw verantwoordelijkheid om een ​​voorbeeld te stellen met de keuzes die je maakt, niet alleen in je werk, maar ook in je persoonlijke leven – anderen zullen volgen, misschien doen ze dat al. Daarom is het Roots & Shoots-programma zo inspirerend.

Toen ik hoorde dat jullie hier vandaag allemaal deel uitmaken van een netwerk van meer dan 150.000 Roots en Shoots-groepen die bijna 60 landen vertegenwoordigen – het is gemakkelijk om het potentieel te zien dat jullie allemaal een enorme impact hebben op de plaatsen waar je woont en samen over de hele wereld. Zoals we allemaal nu weten, hebben we in de wereld waarin we vandaag leven de lucht en oceanen vervuild, regenwouden afgeplat en door de bronnen van de wereld gebrand.

Net zoals Jane een erfenis heeft, en ik een erfenis, heb jij ook een erfenis.

96 procent van ALLE zoogdieren op aarde zijn vee of mensen. Dat betekent dat slechts 4 procent van de dieren op deze planeet wild zijn. Of het nu gaat om aantasting van leefgebieden, enorme bosbranden of gevaarlijke niveaus van koolstofemissies – we hebben bijgedragen aan het probleem en nu moeten we degenen zijn die de oplossingen creëren.

Ik geloof echt dat het hart van behoud en duurzaamheid draait om mensen.

Het goede nieuws is dat jonge mensen zoals jullie niet overtuigd hoeven te worden dat we dringend moeten ingrijpen; jullie doen dit elke dag actief en jullie toewijding om verandering te bewerkstelligen is uitstekend.

Als leiders in jullie gemeenschappen, die ernaar streven een positieve impact te hebben, is het jouw verantwoordelijkheid om een ​​voorbeeld te stellen met de keuzes die je maakt, niet alleen in je werk, maar ook in je persoonlijke leven – anderen zullen volgen, misschien doen ze dat al.

Betrokken raken, sluit je ook aan bij Roots & Shoots

Prins Harry is zeker aan boord met Roots & Shoots, en Dr. Goodall begon het hele ding, dus waar wacht je nog op? Op dit moment, terwijl we vreselijke tragedies en uitdagingen over de hele wereld waarnemen, weten we ook dat met al onze passie, hersenen en harten wij kunnen werken om dingen beter te maken en we samen een enorm verschil kunnen maken!

Meld je nu aan bij Roots & Shoots als deelnemer of begeleidende volwassene!