fbpx

De Roots & Shoots vrijwilligers hebben enthousiaste plannen voor het komende schooljaar!

De Roots & Shoots vrijwilligers hebben enthousiaste plannen voor het komende schooljaar!
2 August 2019 Linda van Hage

De Roots & Shoots vrijwilligers hebben enthousiaste plannen voor het komende schooljaar!

Door: Sarah Mutsaers

Begin juli hebben we als Roots & Shoots NL werkgroep weer onze 15 koppen bij elkaar gestoken! Dit is natuurlijk altijd super gezellig en een mooie manier om verhalen te delen, kennis op te doen en bij te kletsen. Maar daarnaast ontstaat daar ook altijd weer het enthousiasme en de energie door ons mooie Jane Goodall jongerenprogramma en de te gekke dingen die we de komende periode weer hebben staan om mensen te inspireren en mee te nemen in het verhaal van Roots & Shoots!

Laten we jullie meenemen in alle komende plannen en events!

De Roots en Shoots toolkits (die je kan gebruiken om je eigen R&S project op te starten hebben een update gehad en zijn straks te vinden op de website.

We hebben onze ‘backoffice’ onder de loep genomen en met jullie feedback onze processen in een nieuw jasje gestoken. Dat betekend dat bij aanvragen onze Linda, Fien en Maaike je heel graag voorzien van meer informatie, mogelijkheden en enthousiasme.

We hebben onze workshops en infopakketten geüpdatet én we zijn druk aan het brainstormen over wat we kunnen doen om nog meer het gevoel van verbinding tussen de lopende Roots en Shoots projecten te creëren. Ook hebben we ons bezig gehouden met het vergroten van de zichtbaarheid voor alle projecten die al afgerond zijn en voor alle toekomstige projecten. Zodat iedereen van elkaar kan leren en vooral heel veel inspiratie kan opdoen over waar je zelf het verschil kan maken voor mens, dier of milieu! We houden jullie op de hoogte, houdt daarvoor onze website en social media kanalen in de gaten. Je kan ons vinden op facebook, Instagram, LinkedIn en twitter

Vanaf september ontmoeten we je ook graag live op een aantal mooie evenementen waar we te vinden zijn. Noteer ze alvast in je agenda:

  • Recycle festival op 29 september in Hoek van Holland ‘Verzamelen, ontzamelen, ontspullen’ Het festival vindt plaats op  29 september 2019 van 11 tot 17 uur in en rondom PLSTK-Café in Hoek van Holland.  PLSTK-café is een trendy restaurant,  met de missie o.a. iets te doen aan het plastic-probleem. Verdere gegevens over het festival staan op de website stichtingkunstplaats.nl.
  • Wildlife Film Festival Rotterdam (30 oktober tm 3 november) Tijdens dit vijf daags filmfestival worden er prachtige natuurfilms vertoond en zijn wij aanwezig om je te inspireren zelf ook het verschil te maken voor de levende natuur om je heen. Meer informatie vind je op wffr.nl
  • Tijdens Jane Goodalls bezoek aan Nederland ( van 6 tot en met 8 december 2019) staat één dag totaal in het teken van Roots en Shoots! We organiseren onder andere een grote markt op de universiteit waar we die dag zijn waarbij de deelnemers van alle actieve Roots en Shoots projecten kunnen presenteren wat hun project inhoudt. Deze dag is op vrijdag 6 december. Ben je benieuwd, wil je erbij zijn, wil je ook de kans om te laten zien wat voor te gek project jullie hebben opgepakt? Meld dan je project aan via: RootsandShoots@janegoodall.nl en houd onze website in de gaten!

Ook een gratis workshop of gastles van Roots & Shoots op jouw school, sportclub of werk? Meld je hier direct aan als deelnemer of begeleidende volwassene!