fbpx

Roots & Shoots workshop op het Barlaeus Amsterdam

Roots & Shoots workshop op het Barlaeus Amsterdam
2 augustus 2019 Linda van Hage

Roots & Shoots workshop op het Barlaeus Amsterdam 

Tess den Uyl, vrijwilligster voor het Roots & Shoots programma en onderdeel van Team Jane Nederland gaf een workshop op het Barlaeus  in Amsterdam. Zij vertelt ons hier hoe het was!

Door: Tess den Uyl

Het is nu natuurlijk lekker vakantie, maar nog net voordat iedereen van de schoolvrije zomer kon gaan genieten hebben wij een Roots & Shoots workshop gegeven op het Barlaeus gymnasium in Amsterdam.

Daar organiseerden ze een week van de duurzaamheid waar leerlingen in groepjes een project bedachten over duurzaamheid. Hierbij focusten ze op ecologie of economie. Een workshop met het verhaal van Jane Goodall past natuurlijk perfect bij het thema ecologie.

Tijdens de workshop gingen leerlingen aan de slag met hun eigen bedachte idee en mochten ze nadenken over stap 3 van het Roots & Shoots stappenplan: compassie. Waarom is het belangrijk dat het probleem wordt opgelost en op wie heeft het allemaal een invloed? Er kwamen mooie ideeën voorbij: bijvoorbeeld met behulp van een punten system iedereen op school motiveren om plastic in te zamelen, het recyclen van lp’s, energie opwekken aan de hand van fietsen op school, of inventieve stroomopwekkende dynamo’s in waterleidingen.

Aan het einde van de week presenteerden de leerlingen in korte pitches hun projecten op school. Hopelijk zijn er een aantal die ook gaan proberen hun project echt in actie om te zetten!

In ieder geval zorgt zo’n duurzaamheidsweek voor meer bewustzijn over hoe iedereen een verschil kan maken voor de eigen omgeving.

Wie weet mogen de leerlingen die hun projecten echt in actie hebben omgezet, hun project wel aan Jane Goodall presenteren wanneer zij komende december in Nederland is.

Ook een gratis workshop of gastles van Roots & Shoots op jouw school, sportclub of werk? Meld je hier direct aan!