fbpx

Opening Chimpanzee Conservation Information Centre

Opening Chimpanzee Conservation Information Centre
26 augustus 2019 Linda van Hage

Opening Chimpanzee Conservation Information Centre

Door: Fien Lindelauff
Bron: The Jane Goodall Institute Tanzania

Afgelopen jaar opende het Chimpansee Conservation Information Center in het Kitwe Chimpanzee Forest in Kigoma. Het Jane Goodall Instituut draagt bij aan het behoud van dit bos door bescherming en herintroductie van verloren vegetatie om het chimpansee leefgebied te herstellen.

In het Chimpanzee Conservation Information Center geeft Roots & Shoots voorlichtingen over het belang van natuurbescherming. Zo leren kinderen en volwassenen over bosbehoud, ecosystemen, wilde dieren- en planten. In het gebouw worden interactieve lezingen gehouden en zijn er exposities te zien over het belang van chimpansee leefgebied bescherming.

In dit project worden de kinderen en volwassen actief aangemoedigd om zelf een steentje bij te dragen aan de bescherming van de chimpansees en hun leefgebied. Ook staat de onderlinge samenhang van het ecosysteem centraal. Ons werk stimuleert een duurzame omgang met de omgeving door mensen te onderwijzen over de natuur en hoe ze die kunnen beschermen en er voor te zorgen dat zij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Het Jane Goodall Instituut Nederland steunt het Roots & Shoots educatie programma in Tanzania.