fbpx

Kunst op het Verzamel, ontzamel festival

Kunst op het Verzamel, ontzamel festival
9 september 2019 Linda van Hage

Kunst op het Verzamel, ontzamel festival

Op Zondag 29 September zal het Jane Goodall Instituut op het Verzamel & Ontzamel Festival in Hoek van Holland staan met de actie Recycle4Chimps. Kom je mobieltjes, toners en cartridges inleveren, ontzamel en steun de chimpansees. Het motto van dit festival? Minder spullen en ruim op! Ontzamel, Ontspul en Versober.

Er zijn namelijk al heel veel spullen op de wereld. De afvalproductie van de mens is de afgelopen eeuw zelfs vertienvoudigd. Er wordt geschat dat er wereldwijd elk jaar 2,01 miljard ton aan vast afval wordt gegenereerd. De verwachting is dat dit zal groeien tot 3,4 miljard ton in 2050.

Het is ontzettend belangrijk dat we afval uit de natuur houden omdat het schadelijk kan zijn voor het milieu. Maar afval is beslist niet saai! Op het festival zal een workshop gehouden worden waar je van afval een kunstwerk maakt.

De afgelopen jaren zijn er een aantal kunstenaars geweest die licht willen schijnen op het afvalprobleem door middel van kunst. Zij toverden weggegooide spullen om in prachtige kunstwerken. Doe inspiratie op!

Kunstenaar: Maria Koijck, Flamingo op Bonaire

Kunstenaar: Maria Koijck,’Patty de Zwaan’, Groningen

Kunstenaar, Bordalo II, Trash Animals series

Kunstenaar: Alejandro Durán, Mexico


Kunstenaar, Bordalo II, Trash Animals series

Bronnen:
https://www.zootjegeregeld.nl/afval-kunstenaar-maria-koijck-flamingo-zwerfafval/
https://www.denhaagcentraal.net/nieuws/duurzaamheid/kunstwerk-van-gerecycled-plastic-bij-museon-fotos/
http://www.bordaloii.com/#/big-trash-animals  

Kijk op de website van Kunstplaats voor meer informatie