fbpx

Save the Date for Our future: Inspiration from a pioneer

Save the Date for Our future: Inspiration from a pioneer
9 september 2019 Linda van Hage

Save the date I Zaterdagavond 7 december 2019

Dr. Jane Goodall, ’s werelds beroemdste primatoloog, founder of The Jane Goodall Institute en UN Messenger of peace komt naar Nederland.

Dit jaar vieren wij het ‘Jane85-jaar’! Ter ere van deze bijzondere gelegenheid komt Dr. Jane Goodall naar Nederland. Na een daverend succes in Carré staan wij wederom te trappelen om geïnspireerd te worden door haar persoonlijke verhaal. Een lifechanging experience voor jong en oud.

Zaterdagavond 7 december, live in Mainstage ‘s-Hertogenbosch, vertelt Jane haar verhaal en gaat ze met bijzondere gasten in gesprek over haar werk, ervaringen en de actuele gebeurtenissen die ons vandaag de dag allemaal bezig houden. Hoewel de voertaal op het toneel die avond Engels is, is het event geschikt voor alle leeftijden. Zorg dat je erbij bent!

Via de nieuwsbrief houden we jou de komende weken op de hoogte van de kaartverkoop en de overige bijzondere gasten. Schrijf je in!

Our future: inspiration from a pioneer

‘Samen delen we één huis, de aarde. Die moeten we koesteren’. Dr. Jane Goodall, de wereldberoemde primatoloog en UN Messenger of Peace komt naar Nederland om haar ervaringen, gedachtegoed en hoop voor de toekomst te delen. Kom luisteren hoe zij vertelt over de onlosmakelijke verbondenheid van mens, dier en natuur en haar hoop voor een toekomst waarbij wij allen in harmonie samen onze enige aarde delen.

 “ The small choices we make each day can lead to the kind of world that we all want for the future “ – dr. Jane Goodall

Bijna 60 jaar geleden vertrok Jane Goodall als jonge pionier om in Tanzania de nog vrijwel onbekende chimpansees te bestuderen. Nog nooit had iemand succesvol wilde chimpansees bestudeerd en bovendien was het in 1960 als vrouw uitzonderlijk om carrière te maken of de wijde wereld in te trekken. Jane’s onderzoek zou veel succesvoller worden dan men ooit had kunnen bedenken, en is nu het langstlopende primatenonderzoek. Wereldwijd raken mensen, tot op de dag van vandaag, via haar onderzoek gefascineerd door deze meest aan de mens verwante diersoort, de chimpansee.

In 1986 besefte Jane dat de chimpansees en hun leefgebieden in gevaar zijn. Voortaan zou zij als activiste de wereld rondreizen om mensen bewust te maken en aan te zetten tot de bescherming van onze kwetsbare natuur.  We hebben al genoeg vernietigd, het is tijd dat we de aarde aan onze kinderen teruggeven.

De hoop voor de toekomst ligt in de handen van de jeugd. Door middel van Jane’s wereldwijde Roots & Shoots programma inspireert zij jongeren om zich in te zetten voor een betere leefomgeving. Met het doel dat deze nieuwe generatie pioniers de empathische leiders van de toekomst worden en haar gedachtegoed voortzetten.

Ieder individu kan een positief verschil maken voor  de toekomst van ons enige thuis: onze aarde, Laat je inspireren door pionier Jane Goodall en mis haar lezing op 7 december niet!