fbpx

ChimpUpdate Jeje

ChimpUpdate Jeje
10 september 2019 Linda van Hage

Jeje

Jeje is moe van het wachten. Hij wil naar buiten en begrijpt niet waarom de deur maar dicht blijft. Zoals in de vorige ChimpUpdate over Anzac te lezen was, had Kungoulou de groep verlaten. Hierdoor moest de groep van Jeje een tijd lang binnen blijven.

Waar het er eerst op leek dat de integratie van Kungoulou goed was verlopen, bleek dit niet het geval. Er bestonden spanningen waardoor hij er voor gekozen heeft om zich af te zonderen. Om Kungoulou weer naar binnen te krijgen moet de rest van de groep binnen blijven. Als de groep Kungoulou buiten alleen zou aantreffen, zou dat agressief gedrag kunnen veroorzaken.

De dagen gaan langzaam en je kan de verveling en het verdriet van Jeje’s gezicht aflezen. Hij probeert de verveling tegen te gaan door met de andere chimps te spelen. Na de dood van zijn vriend Yoko (zie tevens de vorige ChimpUpdate) probeert Jeje duidelijk nieuwe vrienden te maken in de groep zodat zij hem kunnen helpen als hij in een lastige situatie komt.

Als extra hebben we deze ChimpUpdate een filmpje van Jeje die heerlijk in het bos rond loop ten speelt. Hopelijk geniet u net zo van deze mooie beelden als wij en kan Jeje snel weer van het bos genieten!

Door: Judy Pronk
Foto, Video en Bron: Fernando Turmo

Om chimpansees als deze en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.