fbpx

ChimpUpdate Megan

ChimpUpdate Megan
10 september 2019 Linda van Hage

Megan

Naar schatting werd Megan in 1986 geboren en leeft zij sinds 1998 bij ons op Ngamba Eiland. Megan is al jaren het op één na hoogste vrouwtje in rang, na Kidogo. Megan is makkelijk te herkennen aan haar hangende onderlip, zoals op de foto te zien is.

Megan staat niet bekend als een heel kindvriendelijke chimp maar voor Ruparelia maakt ze een uitzondering. Ruperalia is de dochter van haar groepsgenootje Kyewunyo. Het kleintje mag als enige bij haar in de buurt komen, want de andere jongen stuurt ze direct weg.

Sophie is Megan’s beste vriendin. Toch lijkt hun band wat zwakker te worden. Waar ze eerst altijd samen waren, laat ze Sophie nu soms achter in het bos. Als de chimps hun pap krijgen voorgeschoteld, zitten ze nog wel bij elkaar in de buurt.

Tijdens voertijd zit Megan graag vooraan het hek. Maar tegenwoordig steelt ze geen eten van chimps lager in rang, wat ze voorheen wél altijd deed.

Megan lijkt dus haar gedrag te veranderen, alleen blijft ze het krijgen van medicatie verschrikkelijk vinden! Zoals elke chimpansee heeft ook Megan soms medicatie nodig, wat voor de verzorgers een uitdaging is. Zij moeten voor Megan telkens een nieuwe manier verzinnen..

Door: Judy Pronk
Foto en Bron: Het Jane Goodall Institute Uganda

Om chimpansees als deze en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.