fbpx

Ook gered, Kiriku!

Ook gered, Kiriku!
10 september 2019 Linda van Hage

Ook gered, Kiriku!

Zoals al in eerdere ChimpUpdates verteld helpt het Tchimpounga opvangcentrum niet alleen chimpansees maar ook andere soorten primaten. Het Jane Goodall Instituut gelooft namelijk dat elk dier telt en ze allemaal een tweede kans om in vrijheid te leven verdienen.

Op de kleinere primaten soorten wordt o.a. gejaagd voor hun vlees. Als een moeder met jong gedood is, wordt daarnaast de hulpeloze baby als huisdier verkocht. Wanneer deze kleintjes groter worden, worden ze ook sterker en agressiever en de eigenaren willen dan van hun ‘huisdier’ af.

Sommige van deze dieren hebben het geluk om bij een opvangcentrum terecht te komen, zo ook Kiriku. Kiriku heeft de zorg gekregen die ze nodig had en toen ze genoeg aangesterkt was is zij samengevoegd met andere opgevangen knevelmeerkatten.

Inmiddels is deze groep vrijgelaten in de bossen van het Tchimpounga reservaat en zij voelen zich weer helemaal thuis in het wild. Het gaat zelfs zo goed dat tot onze vreugde Kiriku inmiddels moeder is geworden! Met Kiritku en haar baby gaat het goed. Dit is precies waarom we doen wat wij doen en dat dankzij uw steun en hulp!

Door: Judy Pronk
Foto en Bron: Fernando Turmo

Om chimpansees en primaten als deze en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.