fbpx

Een baby chimpansee geboren op Ngamba Island!

Een baby chimpansee geboren op Ngamba Island!
26 september 2019 Linda van Hage

Een baby chimpansee geboren op Ngamba Island!

Afgelopen maand beviel chimpansee Natasha van een meisje op Ngamba eiland. Ngamba is een eiland in Tanzania wat bestaat uit 95 hectare aan natuurlijk bos waar de chimpansees dagelijks rondzwerven en foerageren. 

De geboorte van het meisje brengt de populatie naar 50 chimpansees. Hiervan zijn er 20 mannen en 30 vrouwtjes. Natasha is naar schatting geboren in 1990. Ze komt uit Kibale in het Itware National Forest en is gered uit Arua. Zij was een van de eersten die in het opvangcentrum aankwam op 12 oktober in 1998.

Dit opvangcentrum is opgericht om chimpansees op te vangen die niet terug in het wild kunnen worden uitgezet. De chimpansees kunnen hier vrij rondlopen en ‘s nachts kunnen terugkeren naar de nachtverblijven en een avondmaaltijd.

Natasha is een van de populairste vrouwtjes van het opvangcentrum, zeker voor de mannetjes. Natasha staat er om bekend om door te ovuleren ondanks haar anticonceptie maatregelen. Lees hier waarom wij de chimpansees anticonceptie geven. Daarnaast wordt zij ook wel de slimste chimpansee ter wereld genoemd. Bij een studie naar 106 chimpansees scoorde Natasha veruit het beste op het gebied van intelligentie.

Ondanks de anticonceptie maatregelen wordt de babychimpansee natuurlijk met open armen ontvangen! Natasha en het meisje maken het goed en wij zullen spoedig meer updates geven over het kleintje.

Door: Fien Lindelauff

Om chimpansees en primaten als deze en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.