fbpx

No Waste November 2019

No Waste November 2019
26 september 2019 Linda van Hage

Deze maand is het weer “No Waste November”

Door: Linda van Hage 

Veranderen doe je niet van de ene op de andere dag. Het duurt ongeveer een maand om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren. Deze maand is het weer “No Waste November”: dé maand om jezelf aan te leren nog duurzamer te zijn! 

Wat doe jij deze maand om je in te zetten voor een betere wereld voor mens, dier en milieu? Volgens Jane kan ieder individu een verschil maken. Zo kun jij beginnen met jezelf een nieuwe gewoonte aanleren tijdens ‘No Waste November’!

Zo werkt ‘No Waste November’

  1. Bedenk hoe jij nog duurzamer kan zijn.
  2. Schrijf je plan op de pledge kaart
    (download de NoWasteNovember PledgeCard)
  3. Post hem op social media met de hashtag #NWN2019 en tag onze pagina @janegoodall.nl (Instagram en Facebook) @janegoodall_NL (twitter)

Drawing jane pledge

Nu heb je heel veel getuigen die jouw goede voornemen gaan volgen en hopelijk inspireer je anderen om ook mee te doen. Wie weet delen we jouw succes op onze social media!

Vorig jaar startte De Hogeschool van Amsterdam vanuit ons Roots & Shoots programma een No Waste November project. Bekijk hun facebook pagina om te zien wat zij deden!

Foto: No Waste November HvA

En wat ga jij doen?

“No waste” is heel breed en kan van alles zijn. Zolang het maar duurzaam is.  Voor meer informatie ga naar de No Waste November Facebook pagina.

No waste november afbeelding

Denk bijvoorbeeld aan al die koffiekopjes, plastic rietjes, afwasflessen, verpakkingen rond groente en fruit, oude kleren en ongebruikte cosmetica die we elke dag weggooien. Denk aan alle energie en middelen die zijn gebruikt om ze te maken, en de hoeveelheid afval die ze genereren op stortplaatsen.

Als iedereen zijn verbruik en verspillingen verminderd, denk dan eens aan het verschil dat zou maken! Denk aan alle vervuilende energie die niet nodig zou zijn om het te maken, de hoeveelheid bomen die niet zouden worden gekapt, en de enorme afname van de hoeveelheid kleinere en rotzooi die we produceren. Dat zou fantastisch zijn!

Dit is het idee achter #NoWasteNovember. Als we allemaal de hoeveelheid afval die we produceren kunnen verminderen, of zelfs naar niets kunnen brengen, denk dan aan het verschil dat zou kunnen maken!

Ontstaan

De drijvende kracht achter #NoWasteNovember in het Verenigd Koninkrijk is Tilly. Ze werd uitgekozen om de Roots & Shoots-jeugdtop bij te wonen met Dr. Jane Goodall zelf in Windsor Castle in de zomer van 2017.

#NoWasteNovember is een wereldwijd project voor Roots & Shoots en Tilly heeft gecoördineerd met een wereldwijd team op 5 verschillende continenten.

Ten slotte heeft Tilly dit advies: “Doe wat je kunt, je hoeft niks gek te doen. Elke uitdaging die je jezelf stelt, hoe klein ook, kan een verschil maken. ”

Wij zijn benieuwd naar jouw idee! Post hem op onze Roots & Shoots Facebook pagina!

Geïnspireerd geraakt? Sluit je aan bij Roots & Shoots doe mee en start een project of als begeleider. Weten hoe kijk op janegoodall.nl/rootsandshoots/