fbpx

Exclusieve shirts ontstaan uit een mooi initiatief! 

Exclusieve shirts ontstaan uit een mooi initiatief! 
30 september 2019 Linda van Hage

Exclusieve shirts ontstaan uit een mooi initiatief!

Door: Tom Kuivenhoven

Mijn naam is Tom Kuivenhoven, een Industrieel Ontwerpen student aan de TU Delft. Graag wil ik u vertellen over een publiek ontwerp project over chimpansees, opgedragen aan het Jane Goodall Instituut.

De motivatie achter dit project was om een oplossing te vinden voor een probleem waarvan we natuurlijk hopen dat het nooit zal gebeuren. Ik geloof echter dat het beter is om goed voorbereid te zijn voordat dit probleem te overweldigend wordt.

Ik overwoog of het mogelijk is om een kunstmatige omgeving te creëren waarbij de chimpansees, zonder bewust te zijn van externe invloeden, onderzocht en bestudeerd kunnen worden voor zowel educatieve als wetenschappelijke doeleinden. In de habitat is er minimaal contact tussen mens en chimpansee; hooguit met hun verzorgers.

Ik ben ruimdenkend te werk gegaan om alle aspecten te belichten en kwam tot de conclusie dat, om het project haalbaar te maken, er een commercieel model nodig is om het te kunnen bekostigen. Ik had besloten dit project zo min mogelijk afhankelijk te maken van overheidssteun en externe invloeden. Uiteindelijk werd het project bestempeld als een succes, mede door het concept, de situatie en haalbaarheid.

Bij dit project heb ik veel baat gehad bij de kennis en ondersteuning die ik mocht ontvangen van het Jane Goodall Instituut. Daarom zou ik graag wat willen terugdoen. Door de enthousiaste reacties die ik eerder had gekregen over mijn illustraties die ik gemaakt had, besloot ik het ontwerp iets te verbeteren zodat het op een t-shirt kon worden gezet. Ik hoop dat u het ook mooi vindt.

Dit t-shirt is alleen beschikbaar voor Jane Goodall Nederland voor een beperkte periode. Omdat het een beperkte oplage heeft, zal verzending plaatsvinden nadat de campagne sluit op 10 oktober aanstaande. Ik wil Jane Goodall Nederland van harte bedanken voor deze gelegenheid en ik hoop dat u veel plezier heeft van mijn t-shirt.

Kijk hier voor meer informatie over het t-shirt en de bestelinformatie

Wil jij ook zo een gaaf project opzetten? Sluit je aan bij Roots & Shoots, en wordt ook geïnspireerd!