fbpx

Persinformatie bezoek dr. Jane Goodall aan Nederland 6 tm 8 december 2019

Persinformatie bezoek dr. Jane Goodall aan Nederland 6 tm 8 december 2019
12 november 2019 Linda van Hage

Wereldberoemde chimpansee-onderzoeker Jane Goodall in Nederland

PERSBERICHT

Amsterdam, 12-11-2019

Op het moment dat de gemoederen hoog oplopen over klimaatverandering komt dr. Jane Goodall naar Nederland. Pionier Jane inspireert op 85-jarige leeftijd nog altijd jong en oud.

Jane Goodall is bekend geworden met haar baanbrekende onderzoek naar het leven van chimpansees in Afrika. Sinds de jaren ‘80 zet Jane zich ook in voor de bescherming van chimpansees, hun leefgebieden en de toekomst van onze aarde. Zij is oprichtster van het Jane Goodall Instituut dat wereldwijd steun en aandacht vraagt voor Jane haar werk en zorg draagt voor natuurbeschermingsprojecten in Afrika.

Volgens Jane is het van groot belang dat mensen zichzelf verantwoordelijk voelen om hun leefomgeving te behouden. Daarom werkt het Jane Goodall Instituut altijd samen met de lokale bevolking. Zo inspireert Jane jong en oud om in hun eigen omgeving een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Hierbij heeft ze haar hoop vooral op jongeren gevestigd. Speciaal voor de jeugd heeft zij het wereldwijde Roots & Shoots programma opgezet. Hiermee zetten jongeren projecten op in hun eigen omgeving voor mens, dier en natuur. Jane bezoekt deze lokale initiatieven regelmatig – nog altijd is ze 300 dagen per jaar op pad – en geeft wereldwijd inspirerende lezingen. Als erkenning voor haar werk heeft de VN haar de titel ‘ambassadrice voor de Vrede’ toegekend.

Op uitnodiging van het Jane Goodall instituut Nederland zal Jane verschillende lezingen geven.

Lessons from Nature
Vrijdag 6 december zal Jane Goodall een Roots & Shoots lezing geven voor jongeren aan de Universiteit Utrecht, georganiseerd door de Utrechtse Biologen Vereniging. Onder leiding van presentator Twan Huys gaan de jongeren met Jane in gesprek over haar levenswerk en actuele klimaatthema’s. Jane en gasten zullen middels een markt verschillende Nederlandse Roots & Shoots projecten gepresenteerd krijgen.

Our Future: Inspiration from a pioneer
Zaterdag 7 december zal Jane Goodall een actuele lezing geven in het nieuwe Mainstage ’s-Hertogenbosch. Hierbij zal zij onder leiding van gastheer Humberto Tan in gesprek gaan met wereldberoemd natuurfotograaf Frans Lanting.
Kaarten zijn te bestellen via janegoodall.nl/our-future-inspiration-from-a-pioneer/

Een avond met Jane in de tropen
Zondag 8 december gaat Harm Edens in gesprek met Jane Goodall en Frans Lanting tijdens een besloten exclusief diner in het Koninklijk Instituut voor de Tropen Amsterdam.

Noot voor de redactie

De pers wordt van harte uitgenodigd verslag te doen van de vrijdagmiddag bij de Universiteit Utrecht en de zaterdagavond in Mainstage ’s Hertogenbosch. Persfoto’s van haar optredens kunnen aangevraagd worden.

Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met Paul Smit 06-363 084 91 (Pers & Communicatie) of bekijk onze website www.janegoodall.nl.

Beelden van Jane, toen en nu zijn beschikbaar via deze link. 

Jane Goodall Instituut Nederland

Het Jane Goodall Instituut Nederland richt zich op de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Jane Goodall Instituut Nederland ondersteunt door middel van de giften van haar donateurs diverse projecten in Afrika. Van jongs af aan droomde Jane Goodall van een leven in de natuur tussen de dieren in Afrika. Op haar 26ste deed zij in Tanzania baanbrekend onderzoek naar chimpansees en sindsdien heeft zij haar leven gewijd aan de bescherming van chimpansees, hun leefgebieden en onze planeet. Vandaag de dag reist zij, op 84-jarige leeftijd, nog steeds 300 dagen per jaar de wereld rond en verkondigt haar missie.