fbpx

TeamJANE shirts voor onze Roots & Shoots collega’s in Tanzania

TeamJANE shirts voor onze Roots & Shoots collega’s in Tanzania
9 januari 2020 Fien Lindelauff

TeamJANE shirts voor onze Roots & Shoots collega’s in Tanzania 

Het Jane Goodall Instituut Nederland heeft 150 Waste2Wear shirts gedoneerd aan de 150 Roots & Shoots begeleiders in heel Tanzania.

Deze teamJANE t-shirts worden ook gedragen door onze vrijwilligers in Nederland. De Waste2Wear t-shirts worden gemaakt door gerecyclede plastic flessen uit China. Elk shirt bevat 10 tot 14 gerecyclede plastic flessen. Lees hier meer over onze samenwerking met Waste2Wear.

Het design van deze t-shirts is ontworpen door onze vrijwilligers Lisette Wiebes en Emory Hoffman uit Nederland.

Tanzania is het land waar Roots & Shoots geboren werd. Roots & Shoots is het jongerenprogramma waarmee Jane over de hele wereld jongeren én volwassenen motiveert om zich in te zetten voor een betere wereld voor mens, dier én natuur. Onze 150 Roots & Shoots collega’s in Tanzania zetten zich dagelijks in om jongeren te inspireren om zelf het verschil te maken. Dit doen zij onder andere met de onderstaande projecten.

Roots & Shoots werkt samen met 340 scholen en gemeenschappen in Tanzania. Hier zijn veel chimpansee leefgebieden erg kwetsbaar en worden chimpansees met uitsterven bedreigd.

Door onder andere het geven van voorlichting, worden de kinderen en volwassen actief aangemoedigd om zelf een steentje bij te dragen aan de bescherming van de chimpansees in het wild. Lees hier meer over chimpansee in het wild bescherming met Roots & Shoots. 

Met een ander project worden jongeren aangemoedigd om zich in te zetten voor natuurbescherming en zo chimpansee leefgebieden te kunnen beschermen. Dit doen onze Roots & Shoots collega’s bijvoorbeeld door excursies te organiseren naar het Gombe National Park. Lees hier meer over dit Roots & Shoots project in Tanzania.

Wij vinden het super om te zien dat onze teamJANE shirts met trots worden gedragen door onze collega’s in Tanzania!  Wil jij je ook aansluiten bij TeamJANE en je inzetten voor Roots & Shoots? Kijk hier hoe jij het verschil kunt maken. 

Door: Fien Lindelauff