fbpx

Donatie Prins Bernhard Cultuurfonds voor Roots & Shoots

Donatie Prins Bernhard Cultuurfonds voor Roots & Shoots
6 februari 2020 Fien Lindelauff

Donatie Prins Bernhard Cultuurfonds voor Roots & Shoots

Door: Fien Lindelauff

Ons Roots & Shoots programma heeft een prachtige fonds ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met een bedrag van maar liefst 20.000 euro ondersteunen zij de professionalisering en uitbreiding van Roots & Shoots in Nederland.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren zij bijzondere initiatieven en talent. Wij zijn erg dankbaar voor dit fonds waarmee wij Roots & Shoots in Nederland beter mee onder de aandacht kunnen brengen.

Roots & Shoots

Roots & Shoots werd in 1991 in Tanzania opgericht door dr. Jane Goodall. Jane gelooft dat onze toekomst in handen ligt van jongeren. Het programma is opgezet om jongeren te inspireren zich in te zetten voor een betere leefomgeving. Roots & Shoots richt zich op de zorg voor mensen, dieren en het milieu.

Roots & Shoots is inmiddels actief in 120 landen en wordt gevormd door duizenden leden. Het programma verenigt jonge mensen uit verschillende culturen met verschillende achtergronden zich in te spannen voor een betere wereld met alles wat daarin leeft.

Roots & Shoots in Nederland

Ook in Nederland is Roots & Shoots actief. Wij hebben vele actieve vrijwilligers die zich actief inzetten door het geven van workshops, gastcollege’s of het ondersteunen van projecten. Met een Roots & Shoots toolkit kunnen begeleiders en jongeren zelf aan de slag om een project te starten waarbij ze een positief verschil maken voor mens, dier of natuur.

Voor het geven van workshops waren wij afgelopen jaar onder andere aanwezig bij de HKU, de Utrechtse Biologen Vereniging, het Zaanlands Lyceum en het Barleus.

Roots & Shootsers Tess en Fien op de HKU

Roots & Shoots bijeenkomst UBV

Roots & Shoots markt

Een selectie van de Roots & Shoots projecten mochten afgelopen december hun projecten presenteren aan niemand minder dan Jane Goodall zelf! Het was een inspirerende middag vol zenuwachtige en enthousiaste jongeren, en natuurlijk een heel gelukkige Jane. Daarnaast gaf Jane een inspirerende lezing aan honderden jongeren op de Universiteit Utrecht.

06/12/19: Roots & Shootsers presenteren hun project aan Jane Goodall 

Fonds Prins Bernhard Cultuurfonds

Met het fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgen wij handvaten aangereikt om Roots & Shoots in Nederland beter onder de aandacht te kunnen brengen. Zo wordt er gewerkt aan professioneel promotie- en lesmateriaal. Hier zijn wij en Jane Goodall zelf natuurlijk erg dankbaar voor.

Wil jij ook geïnspireerd worden door ons Roots&Shoots programma? Vraag een workshop aan en start je eigen project!

Bekijk hier Jane’s persoonlijke bedankje aan het Prins Bernhard Cultuurfonds: