fbpx

ChimpUpdate Jeje

ChimpUpdate Jeje
10 maart 2020 Fien Lindelauff

ChimpUpdate Jeje

Jeje groeit snel, zijn armen en benen worden sterker en dit maakt hem meer en meer zelfverzekerd. Zijn sterke spieren zijn echter niet de reden dat hij zo gerespecteerd wordt door de andere chimpansees, dat komt namelijk door zijn sociale en extraverte persoonlijkheid.

Vriendschap

Na de dood van zijn vriend Yoko, laat Jeje duidelijk zien dat hij graag nieuwe en belangrijke vrienden wil maken zodat hij zij hem kunnen beschermen wanneer nodig. Om deze reden maakt Jeje meer contact met de grote mannetjes. Hij plaagt ze en probeert ook met ze te spelen. Voor de grote mannen is Jeje net een klein speeltje en hij amuseert hen dan ook enorm. De grote mannen willen echter lang niet zo veel spelen als zijn leeftijdgenootjes en dus brengt hij nog altijd de meeste tijd met hen door.

Jeje at Ngombe island.

Jeje op Ngombe island

Anzac en Sam

Anzac en Sam zijn Jeje’s beste vrienden. Het is een leuk gezicht om deze drie in de jungle van Ngamba Island van liaan naar liaan te zien slingeren. Sam is de rustige van de drie, terwijl Anzac Jeje continu uitdaagt om samen tussen de dichte vegetatie te spelen.

Jeje vind het geen probleem om van grote hoogte de bosjes in te springen en dan met veel geweld op de grond te landen. Dit lijkt hem geen pijn te doen. Anzac doet Jeje graag na en springt dan ook naar beneden om boven op hem te landen.

Het kost ze maar weinig tijd om weer naar boven in de bomen te klimmen en het spelletje weer van voren af aan te spelen, soms even onderbroken om elkaar te achtervolgen in te boomtoppen. Het lijkt wel of ze nooit moe worden!

Jeje at Ngombe island.

Jeje in de jungle

 

Om chimpansees als deze en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.